Serghei Lavrov: UE are imaginatie bolnava

Joi, 28 August 2008, ora 14:06
1645 citiri
Serghei Lavrov: UE are imaginatie bolnava

Oficialii UE care se tem ca Rusia va ataca Republica Moldova si Ucraina au o imaginatie bolnava, a declarat, joi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, in legatura cu afirmatiile lui Bernard Kouchner privitoare la "viitoare obiective" ale Rusiei de genul Crimeea sau Republica Moldova.

"Prietenul meu Kouchner a spus ca vom ataca in curand Republica Moldova, Ucraina si Crimeea.... Este vorba despre o imaginatie bolnava si probabil ca acest lucru este valabil si in cazul sanctiunilor", a declarat Lavrov.

"Cred ca este o demonstratie de confuzie totala", a subliniat el. Kouchner declarase miercuri ca Rusia ar putea avea si alte tinte in vizor, dupa Georgia. "Exista si alte obiecvtive pe care le putem presupune ca fiind ale Rusiei, mai ales Crimeea, Ucraina, Republica Moldova", a precizat el.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a ironizat, de asemenea, amenintarea cu sanctiuni la adresa Moscovei, spunand ca UE este "pur si simplu iritata" de problemele Georgiei, "mica protejata" a Occidentului. "Este doar pentru ca sunt iritati ca protejata anumitor capitale occidentale nu a fost las inaltimea asteptarilor lor", a spus Lavrov.

Liderii UE iau in considerare impunerea de sanctiuni impotriva Rusiei, a declarat anterior ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner, inainte de summitul de luni consacrat dezbaterii crizei din Georgia. Intrebat ce masuri ar putea fi luate impotriva Rusiei la summit, Kouchner a spus: "Sunt avute in considerare sanctiuni".

Este prima data cand Parisul aduce in discutie posibilitatea impunerii de sanctiuni impotriva Moscovei in aceasta criza, potrivit AFP. "Nu vreau sa prefigurez sanctiuni, avand in vedere ca reuniunea nu a avut inca loc, dar lucram cu partenerii nostri din UE in acest moment", a spus Kouchner.

"Vom incerca sa elaboram un text puternic, care sa ilustreze determinarea noastra de a nu accepta" situatia din Georgia, a subliniat ministrul.

Citește și:
”O amiciție primejdioasă”. Dilemele occidentalilor în relația cu China
”O amiciție primejdioasă”. Dilemele occidentalilor în relația cu China
”Plasându-se de partea Moscovei, Beijingul se îndepărtează și mai mult de partenerii lui comerciali din Europa și de SUA, de care depinde creșterea economică a Chinei. Tactic vorbind,...
Vânzările unui produs au explodat la Dubai și în Turcia. În Rusia s-au prăbușit dramatic
Vânzările unui produs au explodat la Dubai și în Turcia. În Rusia s-au prăbușit dramatic
Războiul provocat de Putin în Ucraina a bulversat piețele energetice și alimentare atât din Europa, cât și din întreaga lume, unde prețurile au crescut, atingând valori istorice....
#Seghei Lavrov, #Rusia, #UE, #Franta, #Bernard Kouchner, #Georgia , #stiri externe