Si armata britanica pierde date confidentiale

Sambata, 19 Ianuarie 2008, ora 08:53
816 citiri
Si armata britanica pierde date confidentiale

Ministerul britanic al Apararii a anuntat vineri seara ca a fost furat un laptop continand datele personale a circa 600.000 de potentiali recruti - un nou episod dintr-o serie de alte incidente asemanatoare care pun Guvernul intr-o situatie stanjenitoare, relateaza AFP.

"Un laptop apatinand unui ofiter al Royal Navy a fost furat la Birmingham saptamana trecuta, in noaptea de 9 spre 10 ianuarie", a anuntat ministerul (MoD) intr-un comunicat. "Laptopul furat continea informatiile personale a circa 600.000 de persoane care isi exprimasera interesul de a se alatura" marinei, armatei aerului sau armatei terestre, precizeaza comunicatul.

"Informatiile detinute nu sunt aceleasi pentru fiecare persoana. In unele cazuri, pentru cererile neoficiale de informatii, nu exista nimic mai mult decat un nume", a explicat MoD. Insa in cazul celor care au solicitat efectiv inrolarea pot exista mai multe date persoanele, intre care numarul de pasaport, de asigurare sociala, de permis de conducere, informatii despre familie, adresele medicilor si numarul pentru serviciul de sanatate publica", a recunoscut ministerul.

Institutia a subliniat ca "trateaza aceasta pierdere de date cu cea mai mare seriozitate". Ministerul a inceput sa trimita scrisori celor 3.500 de persoane ale caror date bancare figurau in documentele pierdute si a solicitat bancilor sa fie atente in cazul oricarei tranzactii suspecte efectuate cu aceste fonduri.

In mai putin de trei luni guvernul britanic a fost nevoit sa recunoasca mai multe incidente similare in materie de gestionare a datelor personale sensibile.

Fiscul a admis la 21 noiembrie ca a ratacit doua CD-uri care contineau fisiere cu alocatii familiale pentru 25 de milioane de persoane.

La 11 decembrie, a fost randul Postei sa anunte ca a piardut doua CD-romuri care contineau numele si adresele a circa 6.000 de automobilisti nord-irlandezi. In aceeasi zi, politia a recunoscut ca informatii referitoare la detinuti (nume, date de nastere, cazier judiciar) au fost trimise la o adresa gresita.

La mai putin de o saptamana, Guvernul a anuntat ca un hard-disk continand informatii personale despre mai mult de trei milioane de candidati la examenul teoretic pentru obtinerea permisului de sofer a fost pierdut de un subcontractor privat in Statele Unite.

La 23 decembrie, The Sunday Mirror a dezvaluit ca noua centre de sanatate au pierdut datele personale ale pacientilor lor. Potrivit saptamanalului, centrul City and Hackney din Londra a pierdut un CD-rom continand numele si adresele a 160.000 de copii. Ministerul Sanatatii a recunoscut existenta unor "deficiente" intr-un "numar redus de centre".

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Manchester City, campioana en-titre a Angliei, nu se va putea baza pe vedeta Erling Haaland în meciul de joi cu Brighton, din Premier League, a anunţat miercuri antrenorul Pep Guardiola, scrie...
#Marea Britanie, #date confidentiale, #pierdere, #laptop , #stiri externe