Si Medvedev isi face griji ca rusii consuma prea mult alcool

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 10:08
1195 citiri
Si Medvedev isi face griji ca rusii consuma prea mult alcool

Presedintele Dmitri Medvedev este ingrijorat ca rusii consuma mai mult alcool in prezent decat in anii 1990. El a cerut lansarea unui program national prin care tinerii sa fie incurajati sa adopte un stil de viata mai sanatos.

Medvedev a afirmat ca sunt necesare anumite masuri pentru a lupta impotriva alcoolismului si a altor vicii ale rusilor, informeaza agentia rusa de stiri Ria Novosti.

"Bem mai mult in prezent decat in anii '90, desi acelea erau timpuri dificile. Trebuie sa pregatim un program corespunzator si sa luam masurile adecvate", a declarat presedintele rus Medvedev la o intalnire cu ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Tatiana Golikova, urmeaza sa puna la punct o strategie impotriva consumului de baturi alcoolice. Ea va fi sprijinita de ministerul rus al Turismului, Sportului si Tineretului pentru a implementa programul de incurajare a vietii sanatoase.

Si premierul Vladimir Putin declara saptamana trecuta ca lupta impotriva dependentei de alcool si tutun ar trebui sa fie prioritara in lupta pentru sanatatea natiunii.

"Eu cred ca trebuie sa urmam recomandarile cu privire la propagandarea unui de stil de viata sanatos si acest lucru ar trebui sa fie principala tendinta a muncii noastre in acest domeniu" afirma Vladimir Putin saptamana trecuta.

Liderii de la Moscova sunt ingrijorati si de scaderea populatiei din Rusia. Un raport al ONU arata ca alimentatia nesanatoasa, fumatul si consumul masiv de alcool, combinate cu emigratia si mortile violente, ar putea reduce populatia cu 10 milioane de oameni in urmatorii 15 ani.

Un studiu realizat recent a aratat ca alcoolul provoaca o jumatate dintre decesele inregistrate in randul rusilor cu varste intre 15 si 54 de ani. Speranta de viata a rusilor este de 59 de ani pentru barbati si 72 de ani pentru femei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Rusia alcool, #Medvedev program sanatate , #stiri externe