Ziare.com

Starea lui Havel este stationara

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 18:04

   

Starea lui Havel este stationara
Starea de sanatate a fostului presedinte ceh Vaclav Havel, care a fost spitalizat in 12 ianuarie pentru o inflamatie pulmonara, s-a stabilizat, dar ramane grava, au declarat medicii sai.

Starea sa s-a stabilizat, dar "nu se pot exclude eventuale complicatii, din cauza bolilor cronice ale pacientului", a declarat dr. Karel Cvachovec, citat de AFP. Celebrul disident, care respira cu ajutorul unei masti de oxigen, va mai ramane la terapie intensiva in jur de zece zile.

In varsta de 72 de ani, fostul sef de stat a fost spitalizat in urma unor probleme respiratorii provocate de o inflamatie pulmonara, care a determinat medicii sa il supuna unei interventii chirurgicale minore.

Intre timp, starea lui s-a ameliorat usor, dar medicii care anunta zilnic evolutia sanatatii sale intr-o conferinta de presa difuzata in direct de televiziunea publica CT24 raman prudenti.

O pneumonie tratata necorespunzator in inchisoare, la inceputul anilor '80, si un cancer pulmonar sunt la originea numeroaselor probleme de sanatate ale celebrului dramaturg disident, spitalizat de mai multe ori dupa ce fost ales presedinte al Cehoslovaciei (1989), apoi al Cehiei (1993). Havel s-a retras din functie in februarie 2003.

Fumator inrait, el a fost operat in decembrie 1996 pentru cancer la plamanul drept. Pe langa o bronsita, a suferit adesea de probleme cardiace. Ultima spitalizare, din cauza unei aritmii cardiace, data din ianuarie 2008.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Citeste mai multe despre Vaclav Havel Cehia stare de sanatate
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 376 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor