Submarin folosit pentru traficul de cocaina, capturat in Ecuador

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 21:43
2119 citiri
Submarin folosit pentru traficul de cocaina, capturat in Ecuador
foto: DEA

Autoritatile din Ecuador au reusit sa captureze, sambata, in premiera modiala, un submarin special destinat traficului de droguri.

Descoperirea a fost facuta sambata, in jungla din Ecuador, intr-un moment in care submarinele traficantilor de droguri erau socotite doar o simpla legenda, deoarece nimeni nu reusise sa puna mana, pana acum, pe o astfel de nava, scrie The Houston Chronicle.

Submarinul diesel lung de 30 de metri a fost descoperit cu ajutorul agentilor Autoritatii Americane Antidrog (DEA) pe un rau din jungla ecuadoriana ce comunica cu Oceanul Pacific.

Traficantii columbieni transporta cocaina cu submarinul

"Autonomia, capacitatea submarinului si camuflajul acestuia au ridicat brusc standardele in lupta pentru securitatea nationala si combaterea traficului de droguri", a declarat Jay Bergman, directorul DEA pentru regiunea andina.

Autoritatile au mai capturat in trecut nave artizanale modificate pentru a fi cat mai greu detectate, destinate contrabandei si traficului de droguri, insa este pentru prima data cand este retinut un submarin complet operational, de mare dimensiune.

"Inginerii navali trebui sa analizeze cat mai repede aceasta nava, pentru a-si da seama de adevarata ei capacitate. Politistii au capturat-o, insa inginerii trebuie sa urce acum la bord", a mai declarat Bergman, atragand atentia asupra faptului ca submarinul este unul de productie proprie a traficantilor.

Americanii au descoperit un submarin plin cu cocaina

Nava a fost construita intr-un doc uscat de proportii industriale, la fel ca orice alt santier naval comercial sau militar, confirmand astfel informatiile ce aratau ca traficantii de droguri dispun de resurse nelimitate, functionand la fel ca marile corporatii occidentale.

Submarinul nu apucase inca sa iasa in Oceanul Pacific, unde ar fi fost pentru a transporta tone de cocaina, catre Statele Unite si Europa.

Cu toate acestea, autoritatile recunosc ca succesul le-a lasat si un gust amar, deoarece a venit ca o confirmare a ceea ce toata lumea spera totusi ca este doar o legenda.

Construieste-ti propriul submarin, cu doar 4.000 de dolari

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#submarin trafic droguri, #submarin cocaina ecuador , #stiri externe