Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Supravietuire incredibila in Pacific: Au plutit o luna intr-o canoe, au mancat nuci de cocos si au baut apa de ploaie

Miercuri, 12 Februarie 2020, ora 09:19
17071 citiri
Supravietuire incredibila in Pacific: Au plutit o luna intr-o canoe, au mancat nuci de cocos si au baut apa de ploaie
Foto: Arhiva Pixabay

Patru oameni au fost salvati dupa ce au plutit in deriva, timp de 32 de zile, in Pacificul de Sud, dupa o calatorie tragica in timpul careia au murit 8 oameni, inclusiv un bebelus.

Un grup de 12 persoane a parasit insula Bougainville, in data de 22 decemebrie, pentru a calatori spre Insulele Carteret, aflate la 100 de km distanta, pentru sarbatorile de Craciun.

Totusi, canoea in care se aflau - alimentata de un motor - s-a rasturnat. Cativa oameni dintre cei aflati in ambarcatiune s-au inecat, iar ceilalti au reusit sa indrepte barca si sa scoata apa din ea.

In total, 8 oameni au murit, inclusiv un bebelus - unii cand s-a rasturnat barca, iar altii din cauza deshidratarii, relateaza The Guardian.

Dominic Stally, unul dintre supravietuitori, a declarat pentru sursa citata ca inca ii este foarte greu sa vorbeasca despre tragedia prin care a trecut. El este internat la un spital din Insulele Solomon.

"Cu totii am plecat atat de fericiti spre Insula Carteret, pentru sarbatori. Nu am crezut niciodata ca o sa se ajunga aici", a afirmat el.

Cei patru supravietuitori au fost salvati de o barca de pescuit, pe 23 ianuarie, in apropiere de Noua Caledonie, la 2.000 km distanta de punctul din care au pornit.

Grupul a fost ingrijit pe vasul de pescuit aproximativ o saptamana inainte de a fi adus in Insulele Solomon, langa Bougainville, pentru tratament medical.

Dominic Stally a mai povestit ca cei patru au mai vazut cateva nave in timp ce pluteau in deriva, insa acestea erau prea departe pentru a-i observa.

"Multe barci de pescuit au trecut pe langa noi, dar erau prea departe pentru a ne observa. Ne uitam neputinciosi in timp ce treceau pe langa noi", a mai precizat el.

Grupul a folosit un vas din canoe pentru a strange apa de ploaie si a mancat nuci de cocos gasite in apa.

"Setea a fost cel mai dificil obstacol de depasit, dar am avut noroc cu ploile, imaginati-va daca nu ar fi plouat...", a mai spus Stally.

Supravietuitorii sunt o femeie, fiica ei de 12 ani, dar si un tanar de 20 de ani, pe langa Dominic Sally.

Acum, toti sunt tratati la un spital din Honiara, capitala Insulelor Solomon.

A.D.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#morti supravietuitori pacific nava , #stiri externe