Suspectul in jaful de la turneul de poker de la Berlin, eliberat

Sambata, 13 Martie 2010, ora 19:12
932 citiri
Suspectul in jaful de la turneul de poker de la Berlin, eliberat

Un barbat arestat vineri seara de politie, care il suspecta de implicare in jaful de la un turneu de poker, produs in 6 martie la Berlin, a fost eliberat sambata, scrie presa germana.

Potrivit cotidianul Berliner Morgenpost, preluat de AFP, barbatul ar fi fost "victima unei confuzii", anchetatorii crezand ca l-au recunoscut in unele imagini suprinse in momentul jafului.

Contactata de AFP, politia a confirmat ca barbatul a fost eliberat, dupa ce a fost interogat, dar nu a oferit alte detalii.

Vineri seara, un commando al politiei l-a arestat pe barbat, in baza unui mandat pentru jaf armat, emis de Parchet. Doua apartamente au fost perchezitionate.

Potrivit ziarului, barbatul ar face parte dintr-o familie araba importanta si a mai fost condamnat in 2004 pentru jefuirea cazinoului hotelului Park Inn din Berlin. Cei patru hoti au fost condamnati la intre doi si patru ani de inchisoare.

Sapte persoane au fost usor ranite in atacul comis sambata de patru persoane inarmate, care au intrat intr-un hotel din Berlin, unde avea loc un turneu de poker, si au furat o suma mare de bani. "Sapte persoane au fost usor ranite" in panica ce a urmat atacului, potrivit politiei.

Hotii, cu fetele acoperite si inarmati, au urcat la primul etaj al hotelului Grand Hyatt, din Potsdamer Platz, si au cerut bani de la angajati, a spus politia.

Un membru al serviciului de securitate a reusit sa il retina pentru scurt timp pe unul dintre hoti, dar si el a fost usor ranit, fiind atacat de restul bandei.

"In haosul ce a urmat agresorii au pierdut o geanta cu bani", a spus politia.

Organizatorul European Poker Tour (EPT) a spus ca a fost vorba despre sase hoti, atrasi de premiul de un milion de euro promis invingatorului in turneu.

O televiziune germana a difuzat imagini cu scenele de panica - mobila rasturnata, participantii speriati, care se ascund sub mese sau incearca sa fuga, tipand.

Un martor ocular a spus ca atacul a durat circa zece minute si ca serviciile de securitate au avut o reactie foarte curajoasa. Turneul, la care saptamana a participat si Boris Becker, a fost reluat dupa patru ore.

Potrivit informatiilor difuzate de site-ul internet al cotidianului Berliner Tageszeitung (BZ), grupul care a comis jaful era alcatuit din sase indivizi inarmati cu pusti Kalasnikov si cu grenade. Ei ar fi plecat cu 800.000 de euro, adunand de pe mese mizele depuse de jucatori.

Turneul, la care au participat 945 jucatori timp de cinci zile, a fost primul organizat la Berlin in cadrul unei serii EPT si cel mai mare turneu de poker organizat in Germania

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#jaf turneu poker berlin, #arab retinut, #suspect eliberat , #stiri externe