Thaci este sigur ca Romania va recunoaste Kosovo in curand

Marti, 13 Mai 2008, ora 22:47
2345 citiri
Thaci este sigur ca Romania va recunoaste Kosovo in curand

Premierul kosovar Hashim Thaci este sigur ca Bucurestiul va recunoaste in curand independenta Kosovo, pentru ca Romania, ca tara UE si NATO, va trebui sa se inscrie in linia adoptata de majoritatea celorlalte state membre, arata un interviu pentru Radio Romania Actualitati, citat de NewsIn.

Thaci a declarat corespondentului RRA la Pristina ca este optimist in privinta recunoasterii de catre Romania a independentei Kosovo, dar nu a putut preciza si un orizont de timp.

"Sper ca in curand guvernul roman va lua decizia corecta", a spus premierul kosovar, in pofida faptului ca presedintele Traian Basescu a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca le-a transmis ambasadorilor din statele membre UE ca Romania nu isi va schimba pozitia in problema Kosovo si nu va recunoaste independenta provinciei.

Guvernul de la Pristina pregateste o campanie de lobby pentru recunoasterea internationala a Kosovo, care va incepe dupa data de 15 iunie, cand va intra in vigoare si Constitutia noului stat.

Dupa trei luni de la declararea independentei Kosovo, circa 40 de tari, intre care si marile puteri occidentale, au recunoscut independenta proclamata de Pristina la 17 februarie.

Reprezentantii albanezilor kosovari estimau atunic ca noul stat din Balcani va fi recunoscut imediat de o suta de state.

Romania, alaturi de Cipru, Spania si Slovacia, se numara printre statele UE care nu au recunoscut independenta Kosovo.

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#Hashim Thaci, #Kosovo, #independenta, #recunoastere, #Romania , #stiri externe
Comentarii