Topul eroilor in SUA: Obama in frunte, Iisus pe locul doi

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 21:35
3000 citiri
Topul eroilor in SUA: Obama in frunte, Iisus pe locul doi

Presedintele Barack Obama este preferatul americanilor, in ceea ce priveste Topul Eroilor. El il depaseste in popularitate pe Iisus Hristos care se afla pe locul doi, si pe Martin Luther King aflat pe trei.

Pretendentii la titlu sunt in ordine: Ronald Reagan, George W. Bush, Abraham Lincoln, John McCain, John F. Kennedy, Chesley Sullenberger si Maica Teresa.

Numele au fost mentionate spontan, de catre 2.634 de adulti din Statele Unite, carora Harris Interactive, o companie globala de cercetare a pietei, nu le-a prezentat variante de raspuns.

Ultima cercetare, Harris Poll 2001, il plasa pe primul loc in Topul Eroilor pe Iisus Hristos, urmat de Martin Luther King, Colin Powell, John F. Kennedy si Maica Teresa.

De ce eroi?

Respondentii au dat o multitudine de variante pentru a-si exprima alegerea eroilor. Printre acestea se numara: "pentru ca a facut ceea ce trebuie fara a se gandi la consecintele din plan personal" - 89%, "pentru ca nu a renuntat pana nu si-a indeplinit scopul" - 83%, "pentru ca a facut mai mult decat ceea ce se astepta de la el/ea" - 82%.

Eroii uitati

Atunci cand au fost rugati sa numeasca persoane pe care le considerau eroi personali dar despre care si-au schimbat parerea, respondentii i-au mentionat cel mai des pe Colin Powell, George W. Bush, John McCain, Bill Clinton si John F. Kennedy.

Totusi, faptul ca presedintele Obama a fost mentionat de mai multe ori ca Iisus Hristos nu ar trebui sa fie interpretat gresit, insista Harris Interactive, intrucat respondentii au propus singuri si nu au ales dintr-o lista.

Pe de alta parte, este de mentionat ca pe lista figureaza si persoane decedate, dar si figuri religioase.

Topul Complet

1. Barack Obama

2. Iisus Hristos

3. Martin Luther King

4. Ronald Reagan

5. George W. Bush

6. Abraham Lincoln

7. John McCain

8. John F. Kennedy

9. Chelsey Sullenberger

10. Maica Teresa

11. Dumnezeu

12. Hillary Clinton

13. Billy Graham

14. Franklin Delano Roosevelt

15. Mahatma Gandhi

16. Colin Powell

17. George Washington

18. Bill Clinton

19. Condoleeza Rice

20. Oprah Winfrey

21. Sarah Palin

22. generalul George S. Patton

23. Bill Gates

Elena Enache

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#top eroi sua, #Harris Poll 2009, #Obama erou SUA , #stiri externe