Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Trist, Prodi trece de la Guvern la nepoti

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 21:37
1408 citiri
Trist, Prodi trece de la Guvern la nepoti

Dupa 20 de luni de guvernare grea, premierul demisionar Romano Prodi a inchis cu amaraciune un capitol al vietii sale si a anuntat ca nu va participa la urmatoarele alegeri, comenteaza AFP.

"Am decis sa nu candidez, pentru a deschide calea catre schimbarea de generatie necesara. Cineva trebuie sa dea exemplu", a declarat Prodi, in varsta de 68 de ani, pe un ton impersonal si cu un aer abatut, la scurt timp dupa anuntarea dizolvarii Parlamentului in vederea legislativelor fixate in 13 si 14 aprilie.

Desi a subliniat ca intentioneaza sa fie "garant" al noului Partidului Democrat (PD), Prodi i-a lasat cale libera lui Veltroni (52 de ani), primarul Romei si liderul PD.

Potrivit profesorului de stiinte politice Roberto D'Alimonte, retragerea lui Prodi marcheaza "finalul unei epoci".

"(n.r. Il Professore) este, cu siguranta, unul dintre fondatorii PD, dar nu mai poate avea un rol politic. El poate, insa, sa isi pastreze influenta in cadrul partidului", a declarat D'Alimonte.

Retragerea lui Prodi marcheaza si sfarsitul viziunii sale asupra stangii, cea a marilor coalitii pe care le-a condus de doua ori la guvernare, in 1996 si 2006, in fata liderului de dreapta Silvio Berlusconi.

Veltroni a anuntat ca va candida "singur" cu Partidul Democrat la alegeri, refuzand sa fie supus presiunii constante si santajului altor formatiuni, cum s-a intamplat in cazul lui Prodi.

Bilantul controversat al guvernului Prodi este cauzat, in mare parte, de diviziunile din coalitia sa, al carei unic liant era opozitia fata de Berlusconi.

Prodi ar putea renunta la orice rol politic important. La scurt timp dupa demisia sa din 24 ianuarie, el a declarat ca va fi "bunic" si ca se va ocupa de nepotii sai.

Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea, Naty, a anunțat pe rețelele sociale că nu se mai poate trăi în țara unde s-a mutat în 2021. Naty Badea, corespondent Antena 3, s-a mutat în 2021 în Italia,...
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
#prodi, #Italia, #premier, #guvern , #stiri externe