Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tzipi Livni: Arabii din Israel ar trebui sa locuiasca intr-un stat palestinian

Vineri, 12 Decembrie 2008, ora 12:20
1201 citiri
Tzipi Livni: Arabii din Israel ar trebui sa locuiasca intr-un stat palestinian
Foto: flickr.com

Ministrul israelian de externe Tzipi Livni considera ca arabii din Israel trebuie sa locuiasca intr-un stat palestinian.

Ministrul israelian de externe si liderul partidului de centru Kadima, Tzipi Livni, s-a declarat in favoarea instalarii arabilor israelieni intr-un stat palestinian, transmite AFP.

"Solutia mea pentru mentinerea caracterului evreiesc si democratic al Israelului se refera la doua entitati nationale diferite", a explicat Tzipi Livni unor liceeni, spunand ca o solutie la conflictul israeliano-palestinian il reprezinta existenta a doua state.

"Astfel, vom putea spune cetatenilor palestinieni din Israel, carora le spunem arabii din Israel: solutia aspiratiilor voastre nationale se afla in alta parte", a adaugat Tzipi Livni, ale carei declaratii au fost difuzate de postul de radio al armatei.

Ministrul de externe, "care vrea sa devina premier, este obligata sa spuna lucrurile clar", a reactionat deputatul arab Ahmed Tibi, facand aluzie la alegerile legislative care vor avea loc la 10 februarie in Israel.

"Ea propune sa lasam (in Israel - n.red.) un milion de cetateni fara drepturi politice si identitate nationala sau are intentia sa mute de aici un milion de cetateni arabi spre statul palestinian, atunci cand acesta va fi creat?", a intrebat Ahmed Tibi la postul de radio al armatei.

Dintre cei aproape sapte milioane de locuitori, comunitatea araba din Israel numara 1,4 milioane de persoane si este formata din urmasii celor 160.000 de palestinieni care nu s-au refugiat dupa crearea statului israelian, in 1948.

Purtatorul de cuvant al presedintelui palestinian Mahmoud Abbas, Nabil Aboud Roudeina, a criticat la Amman propunerile lui Tzipi Livni, considerand ca acestea constituie un obstacol in calea procesului de pace si dovedec ca Israelul nu este consecvent" in dorinta sa de a rezolva conflictul.

"Pentru a obtine pacea, trebuie creat un climat de incredere", a declarat Roudeina, care a acuzat-o pe Livni ca "exploateaza campania electorala din Israel pentru a crea un climat de tensiune".

Biden a făcut anunțul mult așteptat: ”Livrările de arme pentru Ucraina se reiau în orele următoare”
Biden a făcut anunțul mult așteptat: ”Livrările de arme pentru Ucraina se reiau în orele următoare”
Joe Biden, preşedintele SUA, a promulgat miercuri, 24 aprilie, pachetul legislativ ce prevede un ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, adoptat de Congres după mai...
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
#Tzipi Livni, #ministrul de externe, #Israel, #arabi , #stiri externe