"Ultimul dictator din Europa" apeleaza la PR britanic

Luni, 17 Martie 2008, ora 15:46
1725 citiri
"Ultimul dictator din Europa" apeleaza la PR britanic

Presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko, vrea sa isi amelioreze imaginea de "ultim dictator din Europa", cum il numeste Washingtonul, si a avut primele intalniri cu specialistii unui cabinet britanic de relatii publice, informeaza AFP.

"Bineinteles ca presedintele vrea sa-si amelioreze imaginea, ar fi o prostie sa dezmintim acest lucru", a declarat Pavel Liohki, purtatorul de cuvant al lui Lukasenko, intrebat in legatura cu intalnirea de joi de la Minsk dintre presedinte si fondatorul cabinetului Bell Pottinger, Timothy Bell, intalnire amplu comentata la postul public de televiziune.

"Nu trebuie sa prezentam mereu doar o singura fata a Belarusului, intr-un mod tendentios", a adaugat el, fara a preciza daca a fost incheiat un acord cu firma britanica.

Timothy Bell "se intereseaza de posibilitatile de a colabora cu autoritatile si a strans mai multe informatii. El a spus ca suntem o tara linistita, cu posibilitati, departe de ceea ce se spune in Occident", a subliniat Liohki.

Firma Bell Pottinger a refuzat sa comenteze declaratiile facute la Minsk.

Anuntul intervine in contextul crizei accentuate dintre Occident si Belarus, avand in vedere ca ambasadorul american a plecat, miercuri, din aceasta tara, la solicitarile autoritatilor belaruse, iritate de sanctiunile economice adoptate de americani.

Statele Unite ale Americii s-au mobilizat puternic in favoarea fostului candidat la alegerile prezidentiale, Aleksandr Kuzulin, care ispaseste o pedeapsa cu inchisoarea de cinci ani si jumatate pentru ca a protestat fata de realegerea lui Lukasenko in 2006.

Opozitia din Belarus si tarile occidentale au criticat alegerile, spunand ca au fost fraudate.

Regimul presedintelui Lukasenko este constant criticat in Occident din cauza incalcarii drepturilor omului si a urmaririlor penale declansate impotriva opozantilor.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#Lukasenko, #Belarus, #PR , #stiri externe