Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit in Austin, Texas: doi morti (Video)

Joi, 18 Februarie 2010, ora 18:59
3861 citiri
Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit in Austin, Texas: doi morti (Video)
Foto: Fox News

Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit in orasul Austin din statul american Texas. Avionul a lovit o cladire de birouri cu sapte etaje, aflata langa o autostrada intens circulata. Se pare ca doua persoane au murit.

Angajatii din cladire au fost evacuati, dar martorii spun ca au ramas cativa oameni blocati la etajul al doilea, potrivit Fox News.

Langa cladirea lovita de avion se afla si birouri ale FBI. Un purtator de cuvant al FBI a declarat pentru Fox News ca nu sunt dovezi care sa indice ca a fost vorba de un atentat terorist sau ca ar fi fost vizate birourile agentiei.

Se pare ca pilotul isi incendiase casa inainte de a se urca in avion si a intra cu el cladire. Un alt oficial american a spus, insa, pentru Fox News ca nu poate confirma aceasta informatie.

In cladirea de birouri se afla si un sediu al Fiscului. Un angajat spune ca s-a uitat pe fereastra si a vazut avionul colorat cu un singur motor cum se indrepta exact spre biroul lor. Apoi aparatul virat in jos si s-a ciocnit de cladire. Angajatul Fiscului spune ca impactul a fost foarte puternic si i-a daramat pe cei care stateau la birouri.

Dupa ce jurnalistii au anuntat ca numele barbatului este Joe Stack, pe Internet a fost gasita si o scrisoare in care acesta explica motivele gestului sau.

Mesajul in care barbatul, un inginer software, isi anticipeaza moartea este datat joi, 18 februarie. Acesta si-a notat in scrisoare anul nasterii si anul mortii si isi exprima nemultumirea profunda fata de sistemul guvernamental american, dar in special fata de Fisc, pe care il vedea responsabil pentru saracia in care ajunsese sa traiasca.

Joe Stack mai acuza si sistemul medical si cel judiciar din SUA, dar si Biserica Catolica, pentru modul in care este modelata societatea.

"Sunt in sfarsit gata sa pun capat acestei nebunii. Ei bine, domnule Big Brother, omule de la Fisc, hai sa incercam ceva diferit. Ia carnea mea si dormi linistit", se incheie mesajul barbatului.

Citeste aici mesajul de adio lasat de barbatul care a intrat cu avionul in cladirea Fiscului.

Vezi mai jos un video Associated Press, de la locul prabusirii

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#avion prabusit Texas, #avion lovit cladire Texas , #stiri externe