Un om de afaceri american afirma ca i-a dat bani lichizi lui Olmert

Marti, 27 Mai 2008, ora 12:07
1067 citiri
Un om de afaceri american afirma ca i-a dat bani lichizi lui Olmert

Justitia israeliana continua ancheta in dosarul de coruptie in care este implicat premierul Ehud Olmert. Omul de afaceri american Morris Talansky, martor important intr-un caz de coruptie in care este implicat Olmert, a afirmat marti ca i-a dat acestuia sume de bani in mai multe randuri, transmite AFP.

"I-am dat bani lichizi lui Olmert pentru campaniile sale din 1991 si 1992 (...) Mi-a spus ca prefera bani lichizi si i-am dat intai bani din conturile mele private, apoi sume colectate in Statele Unite in acest scop", a declarat Talansky, in depozitia sa la un tribunal de la Ierusalim, potrivit postului public de radio.

"Si in 1998 i-am dat bani, de fiecare data intre 3.000 si 8.000 de dolari, tot in bani lichizi, pentru ca Olmert nu voia cecuri", a mai spus Talansky, adaugand ca nu astepta nimic in schimbul acestor bani.

Talansky a declarat ca l-a cunoscut pe actualul premier israelian in timpul primului razboi din Golf (1990-91).

"Pe atunci era Ministru al Sanatatii. Era un print in Likud (partid de dreapta - n.red.), un om inteligent care mi-a placut mult si care, din punctul meu de vedere, trebuia ajutat", a spus el.

Omul de afaceri american este audiat marti sub juramant pana la ora 16.00, in baza unei proceduri de urgenta, de catre procurorul statului Moshe Lador si procurorul Ierusalimului Eli Abarvanel.

"In acest stadiu, este vorba despre o ancheta preliminara. Dosarul se poate dezvolta sau poate fi inchis. Pot exista si alte decizii. Sper ca dupa aceasta depozitie, vom putea lua decizia corecta", a declarat presei Lador, cu scurt timp inainte de depozitia lui Talansky.

Potrivit lui, Olmert este banuit ca a primit bani de la Morris Talansky in perioada cand era ministru al comertului si industriei (2003-2006).

El a precizat ca premierul este, in acest stadiu al anchetei, suspectat de frauda si abuz de incredere.

Procurorul a estimat ca declaratiile lui Talansky ar putea constitui baza unei eventuale inculpari a lui Olmert, in masura in care o persoana cu functie publica nu poate primi bani fara sa anunte fiscul si sa justifice folosirea lor.

Olmert a fost deja interogat de doua ori in acest caz, care alimenteaza speculatiile cu privire la posibila sa demisie.

Pe de alta parte, premierul israelian face obiectul altor trei anchete privind tranzactii imobiliare suspecte si numiri politice abuzive in perioada cand era ministru al industriei si comertului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti sunt foarte importante, însă este...
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
#afacere, #bani, #ancheta, #american, #om, #interogatoriu, #Ehud Olmert, #a da, #lichizi , #stiri externe