Un protestatar a murit la summit-ul G20

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 10:44
628 citiri
Un protestatar a murit la summit-ul G20

Unul dintre manifestantii ce au fost implicati in ciocniri violente cu politia miercuri si-a pierdut viata.

Peste 60 de persoane au fost arestate, politistii fiind nevoiti sa disperseze multimea cu gaze lacrimogene. Patru politisti si sapte protestatari au fost raniti.

Barbatul care avea in jur de 30 de ani a decedat la spital, medicii sustinand ca moartea s-a datorat unor cauze naturale. El se afla in tabara protestatarilor din fata Bancii Angliei, relateaza The Daily Mail.

Printre cele 4.000 de persoane care au participat la proteste se aflau anarhisti, ecologisti, pacifisti, dar si muncitori afectati de criza economica. Unii dintre acestia anuntasera miercuri ca vor protesta in fata bancilor "de Ziua Pacalitilor Financiar".

Multimea a aruncat cu vopsea rosie in politisti si a scandat: "O singura solutie, revolutia" si "Clima, schimbare si justitie" si au purtat bannere pe care scria "Pedepsiti jefuitorii".

Cei care au protestat in fata bancii au putut sa observe cum functionarii din institutie au fluturat pe geam bancnote de 10 lire sterline si i-au ridiculizat. Multimea a devenit si mai agitata, strigand si fluierand.

Ulterior, protestul a devenit violent, politistii blocand strada respectiva. Sute de protestatari au rupt cordoanele politiei si barierele, aruncandu-le in politisti. O parte dintre ei au spart geamul cladirii apartinand Royal Bank of Scotland si au intrat inauntru.

Politia londoneza se asteapta si la alte proteste pe perioada summit-ului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#protestatar mort, #summit G20 , #stiri externe