Ziare.com

Un reverend britanic crede ca degradarea crestinismului duce la islamism

Joi, 29 Mai 2008, ora 10:50

   

Un reverend britanic crede ca degradarea crestinismului duce la islamism
Prabusirea valorilor crestine ruineaza societatea britanica iar acest lucru genereaza violente si lasa loc liber promovari islamismului. Acesta este avertimentul lansat de un lider important al bisericii din Anglia, reverendul Michael Nazir-Ali(foto).

Acesta a mai spus ca degradarea valorilor crestine a distrus viata de familie si a creat un vid moral si spiritual care ar putea fi ocupat de islamism, informeaza Daily Mail, in editia online.

Reverendul este de parere ca Marea Britanie a tolerat o doctrina de "infinita auto-indulgenta" care a adus cu sine o explozie a violentei in public.

Acesta a declarat ca noua politica promovata de Brown cum ar "respectul si toleranta" lasa o poarta deschisa credintei islamului.

Valorile crestine si ale demnitatii umane, egalitatea si libertatea ar putea fi pierdute pentru totdeuna daca drumul este lasat deschis pentru avansarea islamismului care nu respecta valorile occidentale.

Naziar - Ali a declarat ca liderii bisericii au capitulat in fata revolutiei Marxismului si ei sunt vinovati de pierderea credintei si pietati in randul femeilor, de declinul abrupt in care se afla crestinismul.

Michael Nazir-Ali este membru al episcopiei din Rochester care este una dintre cele zece mai puternice pozitii in Biserica din Anglia.

In ultimele sase luni, Dr. Nazir-Ali a facut o serie de critici la adresa islamului si influenta acestuia.

Unele dintre acestea au facut referire la taxele de raspandire a zonelor pentru non-musulmanii si impactul cresterii numarului moscheilor.

El a fost doar unul din trei episcopi care a sprijinit o mutare in Biserica a Parlamentului, Sinodul General, pentru a incuraja convertirea musulmanilor la crestinism.

Episcopul Nazir - Ali, el insusi un imigrant din Pakistan in mijlocul anilor 1980, a recunoscut ca el ar putea fi perceput ca cea mai putin persoana calificata, pentru a discuta identitatea britanica.

Episcopul a spus ca"ceva important" s-a intamplat in anii 1960. El a citat istoricii care au pus la punct o revolutie culturala. Acesta a spus ca aceste principii nu au rezistat pana astazi iar consecintele sunt distrugerea valorilor familiei, abuz de subtante ilegale, divorturi, pierderea respectului pentru celelalte persoane si crearea unui decalaj de comunicare intre generatii.

Un alt rezultat este faptul ca imigrantii care au venit nu au aderat la crestinism ci britanicii au fondat doctrina multiculturalismului.

Episcopul a avertizat ca punctele de vedere nefondate pe religia crestinismului nu produc aceleasi valori.

"In loc de virtutile crestine de umilinta, de serviciu si de sacrificiu, poate exista raspundere, pietate, etc ".

El a pus la indoiala resursele ce au fost disponibile pentru o lupta ideologica impotriva islamismul radical.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1165 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cred ca este o eroare

Cel din poza, a facut acum cateva luni o propunere pentru preluarea unor articole din Sharia (legea civila musulmana) in codul civil britanic. La momentul respectiv, intr-adevar, un preot crestin de origine pakistaneza a criticat aceasta idee in termeni destul de duri. Da, este adevarat ca in Anglia se cultiva puternic multiculturalismul, determinand multi dintre britanicii originari sa emigreze in alte state (Canada, Australia, Noua Zeelanda).

 

gafa

cred ca ati pus poza arhiepiscopului de canterbury si nu cea a reverendului in cauza;

 

Au schimbat poza deja, e cea corecta.

Tot ce scrie in articol mi se pare extrem de adevarat si trist.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor