Un teledon a strans 41 milioane de euro pentru Chile

Duminica, 07 Martie 2010, ora 11:14
603 citiri
Un teledon a strans 41 milioane de euro pentru Chile

De la Homer Simpson la cantaretul columbian Juanes, de la secretarul general al ONU, Ban Ki-moon la scriitoarea chiliana Isabel Allende: vedete, oameni politici si sportivi au participat la teledonul local pentru sinistratii seismului din 27 februarie.

S-au strans mai mult de 41 milioane de euro in cursul acestui teledon, la finalul caruia presedintele Michelle Bachelet, foarte emotionata, si succesorul ei Sebastian Pinera s-au imbratisat si au cantat imnul, tinand in brate drapelul chilian, relateaza AFP.

"Vreau sa le transmit un mesaj tuturor fratilor mei chilieni", a spus, in spaniola, Homer Simpson, "tatal de familie" cel mai cunoscut din televiziunea americana. "Chilienii sunt un popor cu o mare forta de a-si reveni din indiferent ce circumstante. Homer este alaturi de chilieni. Curaj, Chile!", a spus el.

Sapte posturi de televiziune si-au intrerupt programele timp de peste 24 de ore, pentru a difuza o emisiune de varietati menita sa stranga bani pentru construirea a cel putin 30.000 de case provizorii pentru sinistrati. Seismul a distrus jumatate de milion de locuinte si a afectat circa doua milioane de oameni, din aceasta tara cu 17 milioane de locuitori.

Maratonul televizat a inceput cu un minut de reculegere pentru cei peste 800 de morti.

Apoi, Ban Ki-moon, Bachelet si Pinera - care va prelua functia joi -. au sustinut cate un discurs, inainte de a le lasa scena artistilor. Unii au transmis cate un mesaj video, ca Homer Simpson sau cantareata italiana Laura Pausini. Columbiana Shakira a telefonat, iar basistul de la Pink Floyd, Roger Waters, a trimis un e-mail pn care a criticat lipsa de fonduri mondiale pentru situatiile de urgenta.

Juanes, interpretul hitului "Camisa negra", a cantat si a fost prezent si fostul atacant al echipei nationale de fotbal Javier Zamorano.

Isabel Allende, autoarea cartilor "Fiica destinului" sau "Casa spiritelor", a promis sa ofere 350.000 de euro si a preluat mesajele telefonice de la donatori.

S-au inregistrat si unele perturbari. De exemplu, prezentatoarea in direct din Constitucion a fost intrerupta de un localnic, cu fata acoperita, care a criticat ritmul lent al distribuirii de ajutoare in acest oras, extrem de afectat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Homer Simpson, #Juanes, #Ban Ki Moon, #Isabel Allende, #teledon sinistrati seism Chile , #stiri externe