Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ungaria: 11 milioane de euro pentru evreii supravietuitori ai Holocaustului

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 19:21
2753 citiri
Ungaria: 11 milioane de euro pentru evreii supravietuitori ai Holocaustului

Despagubiri in total de 10,9 milioane de euro au fost acordate de guvernul german unui numar de aproape 6.000 de evrei care au supravietuit ocupatiei naziste din Budapesta.

Informatia a fost confirmata, joi, de reprezentantii Claims Conference, organizatie evreiasca ce se ocupa din 1951 de strangerea acestor despagubiri, relateaza AFP.

"Claims Conference a predat circa 10,9 milioane de euro unui numar de 5.755 victime care au supravietuit ocupatiei germane din Budapesta", a informat organizatia.

Fiecare dintre acesti supravietuitori a primit 1.900 de euro despagubiri, cu conditia sa nu fi obtinut alte fonduri de acest gen din partea altor organisme.

Un acord a fost incheiat in august cu guvernul german pentru acordarea unui total de 12,3 milioane de euro unui numar de 6.500 supravietuitori ungari ai Holocaustului. Dosarele celor care nu au primit inca despagubiri in cadrul acestui program sunt in curs de rezolvare, a spus Claims Conference.

Inainte de al Doilea Razboi Mondial, comunitatea evreiasca din Ungaria avea 725.000 de membri, dar, in urma deportarilor masive spre lagarele mortii, incepand cu 1944, la finalul conflictului mai erau doar circa 120.000.

Despagubirile au fost date celor care au supravietuit ghetto-ului din Budapesta, avand in vedere ca toti evreii care traiau in zonele rurale au fost asasinati, a explicat Peter Feldmayer, presedintele Asociatiei comunitatilor evreiesti din Ungaria.

Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
#evrei Holocaust, #Ungaria, #Budapesta unguri supravietuitori, #despagubiri Holocaust , #stiri externe