UPDATE: Un grup mascat a incercat sa forteze intrarea in Guvernul moldovean

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 17:09
5576 citiri
UPDATE: Un grup mascat a incercat sa forteze intrarea in Guvernul moldovean

Un grup de persoane cu fetele acoperite a incercat miercuri seara sa forteze intrarea in Guvernul moldovean, prin laterala din dreapta, iar fortele de ordine avertizeaza prin portavoce ca vor recurge la "mijloace specifice".

"Dati-ne baietii!", scanda grupul care incearca sa intre in Guvern, aluzie la persoanele arestate marti noaptea, in timp ce alti manifestanti din piata strigau "Nu ne provocati!".

In randul grupului care incearcau sa intre in Guvern a fost vazut Valeriu Matei, fost vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova pana in 1998, fost lider al Partidului Fortelor Democratice si candidat, in 1996, la presedintia statului.

Protestatarii care incearcau sa intre in Guvernul de la Chisinau printr-o laterala dreapta au solicitat ca in 20 de minute sa vina sa stea de vorba cu ei viceministrul de interne Valentin Zubic sau Petru Corduneanu, seful directiei de politie pentru ordine publica.

In caz contrar, "maine or sa le stie numele toata republica", a avertizat prin portavoce Valeriu Matei, fost vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova, fost lider al Partidului Fortelor Democratice si candidat, in 1996, la presedintia statului, care era alaturi de protestatari.

Viceministrul moldovean de Interne Valentin Zubic si Petru Corduneanu, seful directiei de politie pentru ordine publica, a caror prezenta in Piata era solicitata de o parte dintre protestatari, au venit miercuri seara si au stat de vorba cu un reprezentant al acestora.

Tensiunile rabufnesc din nou la Chisinau

Dupa ce tensiunile au ars mocnit miercuri toata ziua la Chisinau, dupa-amiaza au izbucnit din nou in confruntari directe intre un grup de tineri si fortele de ordine.

In piata din fata palatului Presedintiei s-au strans deja aproximativ 3.000 de persoane, care continua protestele din ultimele doua zile fata de rezultatele alegerilor parlamentare.

Imaginile televizate arata ca din interiorul presedintiei ies jeturi de apa, cu intentia de a-i tine pe manifestanti departe de cladire, in vreme ce pe treptele imobilului se afla tineri care arunca sporadic cu pietre.

Se pare ca un grup de protestatari mai agresivi si-a facut aparitia in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, miercuri dupa-amiaza, incercand sa sparga cordoanele politiei din fata Guvernului.

Ei cer sa fie eliberati prietenii lor arestati in ajun.

Potrivit postului de radio Vocea Basarabiei, in piata au ajuns si grupuri suspecte de tineri, care "parca sunt scosi din celule de puscarie acum". Acestia au atitudine provocatoare, incercand sa "aprinda" demonstratia.

Publicatia Unimedia sustine ca grupul, de cateva zeci de tineri care si-au acoperit fata, incita la violenta si arunca cu sticle de plastic in politisti.

Ceilalti protestatari nu se implica in actiunile provocatoare si incearca sa-i neutralizeze pe provocatori.

Marea masa a manifestantilor din Piata striga "Fara violenta".

-stire in curs de actualizare-

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste alegeri Moldova , #stiri externe