Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Val de agresiuni sexuale: Premierul ceh cere crearea mai rapida a unei garzi de protectie a granitelor UE

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 22:14
3810 citiri
Val de agresiuni sexuale: Premierul ceh cere crearea mai rapida a unei garzi de protectie a granitelor UE
Foto: Facebook/Bohuslav Sobotka

Premierul ceh Bohuslav Sobotka a anuntat vineri ca tara sa sprijina consolidarea mai rapida a protectiei frontierelor Uniunii Europene, informeaza Reuters.

"Republica Ceha este pregatita sa sustina toate masurile care duc la crearea mai rapida a unei garzi frontaliere a UE, inclusiv organizarea unei reuniuni extraordinare a Consiliului European", a scris Sobotka pe contul sau oficial de Twitter.

Seful guvernului slovac Robert Fico a declarat, vineri, ca le va cere oficialilor europeni sa accelereze procesul de creare a unei garzi pentru protectia granitelor externe ale Uniunii Europene.

"Ma adresez presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, si presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitandu-le sa examineze o accelerare a deciziei privind instituirea unui corp european de garzi de frontiera si de coasta si cred ca din acest motiv va fi necesar sa convocam un summit extraordinar al UE", a declarat Fico in cadrul unei conferinte de presa.

O tara importanta din UE recunoaste la cel mai inalt nivel ca e tranzitata de teroristi

"Va trebui sa modificam calendarul pe care l-am aprobat recent, pentru ca nu putem sa asteptam pana la toamna, in lumina evenimentelor care au avut loc la Koln", a adaugat premierul slovac. "Aceste atacuri au avut loc nu numai la Koln, ci si in alte tari ale Europei, de exemplu in Suedia", a spus el.

Calendarul crearii corpului european de garzi de frontiera si de coasta este unul "imposibil de respectat", a explicat el, pentru ca "doar la finalul lui iunie ar urma sa se ia o decizie politica privind crearea garzilor de frontiera si de coasta si apoi formarea reala a structurilor menite sa impiedice venirea migrantilor in Europa va mai necesita inca un anumit timp".

La Bruxelles, o sursa din cadrul presedintiei Consiliului European a declarat ca pana in prezent nu s-a primit nicio solicitare pentru convocarea unui summit extraordinar.

Val de agresiuni sexuale in Germania: Cade primul cap - seful politiei din Koln a demisionat

In noaptea de Anul Nou au avut loc agresiuni sexuale contra femeilor la Koln, Stuttgart, Hamburg, Zurich, Helsinki si in orasul suedez Kalmar, presupusii autori fiind imigranti din Africa de Nord si Orientul Mijlociu. In cazul incidentelor de la Koln, politia federala germana efectueaza verificari asupra a 31 de suspecti in total, dintre care 18 solicitanti de azil, pentru violente si furturi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cehia garda protectie granite, #garda protectie granite UE, #garda protectie granite , #stiri externe