Ziare.com

Vaticanul si-a instalat panouri solare pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 11:58

   

Vaticanul si-a instalat panouri solare pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon
Vaticanul a trecut in era ecologista, miercuri, activand panourile solare care au fost montate pe mai multe cladiri din stat.

Autoritatile locale vor instala panouri care vor genera 20% din energia electrica necesara Vaticanului pana in 2020, informeaza Reuters.

Acoperisul urias al "Nervi Hall", unde se tin majoritatea slujbelor religioase, a fost acoperit cu 2.400 de panouri solare. Noua constructie nu afecteaza arhitectura cladirii, panourile fiind aproape invizibile pentru ochii privitorilor.

Sistemul va genera energie pentru "Nervi Hall" si pentru cladirile din jur, producand 300 de kilowatti pe ora. Aparatura, produsa de compania germana SolarWorld, va reduce emisiile de dioxid de carbon din atmosfera cu 225 de tone.

Vaticanul va reusi sa economiseasca, prin acest sistem de panouri solare, 80 de tone de petrol anual. Pe langa efectele benefice pentru mediul inconjurator, Vaticanul va beneficia si de mai multa independenta fata de Italia, producandu-si o parte din energia electrica necesara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 906 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

zero emisii

As fi de acord cu o lege care sa oblige instalarea panourilor solare pe toate constructiile din Romania in faza de proiect si pe toate institutiile publice existente acolo unde este posibil

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor