Ziare.com

Victimele de pe submarinul rus au murit in urma inhalarii de gaz freon

Duminica, 09 Noiembrie 2008, ora 13:37

   

Victimele de pe submarinul rus au murit in urma inhalarii de gaz freon
Cele 20 de persoane care au murit in accidentul produs sambata la bordul submarinului cu poropulsie nucleara au fost ucise de gazul freon emis intr-o parte a navei de declansarea sistemului antiincendiu, au anuntat duminica anchetatorii.

"Primele autopsii sunt in curs si rezultatele lor confirma cauza decesului ca fiind inhalarea de gaz freon emis in urma declansarii sistemului de stingere a incendiilor intr-unul dintre compartimentele submarinului", a spus responsabilul Vladimir Markin, informeaza AFP.

"Acesta sunt primele rezultate ale autopsiilor efectuate", a precizat el. Atunci cand se declanseaza un incendiu intr-un compartiment al unui submarin, unul dintre mijloacele de a-l neutraliza este dispersarea unui gaz in respectiva sectiune, ceea ce explica intoxicatiile suferite de raniti, a explicat un expert din Flota Pacificului.

In total, 208 persoane se aflau la bord, intre care 81 de militari si angajati ai unui santier naval.

Potrivit unei surse de la santierul naval unde a fost construit submarinul, la Komsomolsk-pe-Amur, in Extremul-Orient rus, este vorba despre un submarin de atac cu propulsie nucleara, Nerpa, (proiect 971 suka-B sau Akula in clasificarea NATO).

Acest submarin nou-nout a efectuat prima sa scufundare la inceputul lunii noiembrie, a declarat sursa citata.

Citeste mai multe despre submarin morti intoxicati victime
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3177 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

minciuni de circumstanta

in realitate, cine stie ce noua torpila blestemata incercau, ca si pe "kursk"... lucreaza ruseste... vietile nu conteaza ci cauza, in numele patriei lor balsoiae... si vor sa fie numarul unu'... halal!

 

Freonul este un gaz inert folosit mai demult in industria frigorifia , precum si in sistemul de aer conditionat la automobile.
S-a emis ipoteza ca folosirea sa la scara industriala ar putea afecta stratul de ozon iar din acest motiv s-a decis limitarea utilizarii acestui gaz precum si a celorlalte gaze inerte care fac parte din aceeasi grupa-argonul, xenonul sau radonul.
Aceste gaze inerte pot fi folosite in cazul unui incendiu intr-un spatiu inchis pentru a absorbi brusc temperatura degajata de flacari si deci , implicit de a stinge incendiul.
Ma indoiesc ca echipajul unui submarin nuclear de ultima generatie nu ar fi utilizat echipamentul de protectie in momentul declansarii sistemului automat de stingere a incendiului , mai ales ca declansarea sistemului automat de stingere a incendiilor este precedat de o alarma vizuala si sonora iar echipajul este antrenat pentru a putea reactiona la astfel de situatii de urgenta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor