Violentele din Irak, calmate de refugierea sunnitior, nu de americani

Sambata, 20 Septembrie 2008, ora 17:15
1198 citiri
Violentele din Irak, calmate de refugierea sunnitior, nu de americani

Inainte de suplimentarea numarului de militari americani din Irak, imaginile din satelit demonstreaza ca sunnitii incepusera deja sa paraseasca zonele pe care le locuiau in Bagdad.

Astfel, scaderea violentelor intercomunitare nu ar avea nicio legatura cu numarul mai mare de soldati americani, arata un raport citat de Reuters.

Studiul a analizat pe fotografiile din satelit modul cum sunt distribuite noaptea luminile in Bagdad. In cartierul predominant siit Sadr City, numarul luminilor a ramas constant, ca si in Zona Verde in care se afa Guvernul si ambasadele occidentale. Numarul luminilor a crescut in cartierul estic Noul Bagdad, alta enclava siita.

Imaginile sprijina punctul de vedere al organizatiilor internationale pentru refugiati si expertilor care spun ca o deplasare masiva de populatiei a fost factorul esential in scaderea violentelor interconfesionale, mai ales in Bagdad, care era epicentrul acestora.

Circa doua milioane de irakieni au migrat in interiorul frontierelor, iar alte doua milioane in Siria si Iordania. Cartierele din Bagdad care anterior erau mixte, au devenit enclave omogene sunnite sau siite.

Contributia exacta a intaririlor trimise de Bush la diminuarea violentelor interconfesionale a facut obiectul unei dezbateri, in special in Statele Unite, unde razboiul este contestat si multi cer restragerea trupelor americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#violente, #Irak, #suplimentare, #militar, #Bush, #retragere, #sunnit, #imagini, #satelit , #stiri externe