Vladimir Putin ii indeamna pe rusi sa se vaccineze impotriva COVID-19

Duminica, 28 Martie 2021, ora 16:17
2170 citiri
Vladimir Putin ii indeamna pe rusi sa se vaccineze impotriva COVID-19
Vladimir Putin. FOTO Facebook

Presedintele Vladimir Putin i-a indemnat duminica pe rusi sa se vaccineze impotriva coronavirusului, un gest ''necesar'', la mai putin de o saptamana dupa ce liderul rus a fost vaccinat intr-un cadru privat, departe de camerele de luat vederi, informeaza AFP.

Apelul este lansat in contextul in care campania de vaccinare din Rusia avanseaza intr-un ritm lent, la aproape patru luni de la punerea in circulatie a vaccinului Sputnik V. Doar 4 milioane de rusi au fost vaccinati cu ambele doze, iar alte 2 milioane cu prima doza, echivalentul a doar 4% din populatia Rusiei, cu mult mai putin in comparatie cu ratele realizate de alte tari precum Statele Unite sau Marea Britanie.

''Daca o persoana vrea sa se simta in siguranta, sa nu se imbolnaveasca sau sa nu ramana cu sechele dupa imbolnavire, atunci este de preferat sa se vaccineze, bineinteles'', a declarat Vladimir Putin, cu prilejul unui interviu difuzat de televiziunea publica, precizand ca demersul este ''necesar''.

Putin, in varsta de 68 de ani, s-a vaccinat marti impotriva COVID-19 in cadru privat. Explicand duminica motivele pentru care a ales sa procedeze astfel, liderul rus a spus ca nu voia sa ''se prosteasca'' in fata camerelor de filmat.

Liderul de la Kremlin nu a dorit sa dezvaluie cu care dintre cele trei vaccinuri produse in Rusia a fost imunizat, laudandu-le eficacitatea care, din punctul sau de vedere, este echivalenta.

In ciuda succesului vaccinului Sputnik V, omologat in 56 de tari, campania de vaccinare inainteaza anevoios in Rusia, ingreunata de neincrederea unui segment din populatie.

Potrivit unui sondaj publicat la inceputul lui martie de centrul independent Levada, aproape doua treimi dintre rusi estimeaza ca COVID-19 este o ''arma biologica'' creata de om, iar 62% dintre persoanele chestionate nu sunt dispuse sa se vaccineze.

Duminica, Vladimir Putin a estimat ca Rusia va fi in masura sa renunte la restrictiile impuse de pandemie atunci cand 70% dintre adultii rusi vor fi vaccinati impotriva coronavirusului.

Potrivit liderului rus, o astfel de rata ar putea fi atinsa la vara.

Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
Lovitură grea pentru Peskov: Ministrul adjunct al Apărării, arestat la Moscova, era partenerul său de petreceri extravagante FOTO/VIDEO
Lovitură grea pentru Peskov: Ministrul adjunct al Apărării, arestat la Moscova, era partenerul său de petreceri extravagante FOTO/VIDEO
Reținerea și arestarea în Rusia a ministrului adjunct al Apărării, Timur Ivanov, este o lovitură dureroasă pentru Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Cei doi erau prieteni...
#Vladimir Putin, #Rusia, #vaccin, #campanie, #covid , #stiri externe