Vor domina musulmanii Europa?

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 22:16
6627 citiri
Vor domina musulmanii Europa?

Peste 20 de ani, fiecare al patrulea locuitor al planetei va fi musulman, conform studiilor Centrului de Cercetare Pew. In care tari numarul musulmanilor creste si de ce? Intr-adevar, musulmanii incep sa devina predominanti?

Rezultatele globale ar putea fi transformate lesne in adevarate sloganuri pentru grupurile xenofobe sau cele ostile Islamului. Polemica pe marginea acestei teme sugereaza ca Islamul va deveni religia dominanta a lumii.

In urmatorii 20 de ani, populatia musulmana va creste cu o viteza dubla fata de cea nemusulmana. In procente, o crestere a populatiei de 1,5 la suta revine musulmanilor, iar celorlalti 0,7.

Asta au stabilit expertii Institutului Pew, intr-un raport care contine 220 de pagini, citat de Deutsche Welle.

La a doua lectura a materialului, iese in evidenta un detaliu interesant: cresterea populatiei musulmane va scadea cu 0,7 la suta fata de tendintele ultimilor 20 de ani.

In Europa, cresterea va fi mai degraba modesta. Se asteapta ca numarul cetatenilor musulmani sa creasca de la 44 milioane in 2010, la 58 milioane in 2030.

In 2010, musulamii reprezentau 6 procente din populatia Europei, iar in 2030 acest procent va urca pana la 8.

Desigur, in Europa exista diferente regionale. Un ritm mai mare de crestere se asteapta in Belgia, unde procentul populatiei musulmane va ajunge le 10,2 la suta din totalul populatiei, fata de 6 procente, cate sunt in prezent.

Franta va atinge in 2030 un procentaj de 10,2 la suta al popualatiei musulmane, fata de 7,5 la suta in prezent.

In Germania, traiesc in prezent peste patru milioane de musulmani, insa in 2030 numarul acestora va depasi 5.500.000. Acolo, unde populatia musulmana este prezenta de multi ani, precum in Kosovo, Albania, Bosnia, Muntenegru sau Rusia, ritmul de crestere nu va fi atat de mare ca in restul Europei.

Privita in ansamblu, aceasta crestere a populatiei musulmane va fi constanta, insa nu va va deveni semnificativa. Se asteapta chiar o stagnare, deoarece marea parte a imigrantilor musulmani vin din tari in care natalitatea a scazut, cum este Turcia, de exemplu.

Citeste si:
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile...
Nicolae Ciucă, la aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituției: „Starea de alertă este la fel de importantă ca şi nevoia drepturilor şi libertăţilor”
Nicolae Ciucă, la aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituției: „Starea de alertă este la fel de importantă ca şi nevoia drepturilor şi libertăţilor”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, 6 decembrie, că va lua toate măsurile necesare pentru ca România să treacă prin această criză provocată de pandemia de COVID-19. De asemenea, cu...
Comentarii
PSD_Erie
rank 1
Toarasi, o fi al 4lea musulman, da ailanti 3 o sa fie chineji ! Asa sa stiti de la mine! Daia vreau io sa vie chinejii la noi, ca sa nea mestecam cu iei si sa ne facem majoritari, asa cum a facut astia de la PC-u lu Voiculescu!