Voronin despre contracandidatii sai: "imbecili" si "Harry Potter-i"

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 10:14
1264 citiri
Voronin despre contracandidatii sai: "imbecili" si "Harry Potter-i"

La 5 aprilie, in Republica Moldova se vor desfasura alegeri parlamentare si cu o zi inainte este programata "ziua tacerii" cand partidele concurente vor fi obligate sa-si incheie campania.

Totusi, acest lucru nu va impiedica actuala campanie electorala sa devina una dintre cele mai scandaloase, scrie cotidianul rus Kommersant.

Luptandu-se pentru voturi, politicienii moldoveni au facut apel la vedete de televiziune si ale muzii pop rusesti, s-au catalogat reciproc drept "imbecili" si i-au propus Rusiei sa inchirieze Transnistria pe 30 de ani, pentru 100 de miliarde de ruble.

Se pare ca cel mai agresiv participant al campaniei electorale a devenit Partidul Comunistilor, in frunte cu presedintele Vladimir Voronin. Liderul comunist a incercat sa-i convinga pe alegatori ca doar comunistii vor duce Republica Moldova la propasire.

Voronin a recunoscut ca spera ca partidul sau sa obtina majoritatea constitutionala in parlament si ca, de dragul acestui lucru, el este "dispus la orice".

El a fost necrutator cu oponentii, astfel ca pe principalul sau contracandidat, liderul Partidului Liberal si primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, presedintele moldovean l-a facut "imbecil" si "Harry Potter".

Cand se afla in republica autonoma Gaugauzia, Voronin le-a spus oamenilor: "Trebuie sa fiti batuti ca sa ne iubiti? Trebuie sa fiti pradati ca sa nu sustineti? Eu n-o sa va iau nimic, ba chiar ca va voi da, insa si voi trebuie sa dati ceva in schimb".

In campania lor electorala, comunistii au facut apel la vedete din Rusia. Prezentatorul rus Vladimir Soloviov a intregistart mai multe interviuri cu Voronin, fiind criticat de opozitia moldoveana si numit "gastarbeiter politic".

Acum, in Republica Moldova se discuta noua gaselnita a comunistilor: un clip plasat pe net, in care un barbat imbracat precum domnitorul Stefan cel Mare face propaganda pentru Voronin si critica dur opozitia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#alegeri Republica Moldova, #imbecili Harry Potter, #Voronin alegeri , #stiri externe