Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Washingtonul isi plimba turistii pe urmele lui Obama

Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 11:33
627 citiri
Washingtonul isi plimba turistii pe urmele lui Obama
Foto: AFP

Capitala americana, aleasa vineri cel mai potrivit oras din State pentru mersul pe jos, a gasit o modalitate de a atrage turistii: o plimbare pe urmele foarte recente ale presedintelui Barack Obama si ale familiei sale.

Cei care aleg "itinerariul Obama", descris in detaliu pe site-ul Oficiului pentru turism de la Washington, vor merge la restaurantele, buticurilor, teatrele sau obiectivele istorice vizitate de membrii familiei Obama de cand s-au instalat in capitala federala, in ianuarie. Itinerariul, cu o durata prevazuta de trei zile, este insa exhaustiv, pentru ca membrii familiei Obama se plimba mult, relateaza AFP.

Traseul contine numeroase adrese gastronomice, precum restaurantul Ben's Chili Bowl, unde primul presedinte de culoare a cinat cu primarul de culoare al Washingtonului, Adrian Fenty, cu cateva zile inainte de investitura.

Aflat pe strada devastata de protestatari dupa asasinarea lui Martin Luther King in 1968, Ben's Chili Bowl a ramas in picioare intact, pentru ca nici protestatarii, nici politistii nu au vrut sa ramana fara carnaciorii usor afumati pentru care este celebru restaurantul. Pentru cei care vor sa se convinga, restaurantul a postat pe site-ul sau fotografii de la vizita lui Obama.

Urmeaza un restaurant mai luxos, Equinox, unde Obama si-a scos sotia de ziua ei, in 17 ianuarie, apoi restaurantul-bar Marvin, botezat dupa Marvin Gaye, care are un imens portret al lui Obama pe unul dintre peretii exteriori. Foarte aproape de Casa Alba, se afla Georgia Brown, unde Michelle Obama si sotia vicepresedintelui Biden, Jill, au luat masa impreuna intr-o zi. Oamenii importanti de culoare vin sa ia brunch-ul aici duminica, pentru a asculta jazz live.

"Restaurantele ne-au spus ca faptul de a-i fi avut drept clienti pe sotii Obama a fost bun pentru afacerile lor si, dupa ce am postat itinerariul pe internet, ne-au sunat si alte restaurante din Washington si ne-au spus: 'Hei, au fost si aici. Adaugati-ne si pe noi'", a povestit Rebecca Pawlowski, purtatorul de cuvant al Oficiului pentru turism de la Washington.

In trei zile, turistii vor putea sa se opreasca si pe la Biblioteca Congresului pentru a vedea Biblia lui Abraham Lincoln, folosita in ceremonia de investitura a lui Obama. Pot vedea la National Portrait Gallery portretul cult al lui Obama realizat de artistul Shepard Fairey. Itinerariul recomanda si un spectacol la centrul Kennedy, desi loja prezidentiala ocupata recent de familia Obama nu este accesibila turistului de rand.

Maricar Donato, ghid profesionist la Washington pregateste o selectie de mai multe itinerarii Obama, pe care spera sa le poata inaugura in saptamanile ce urmeaza.

Vineri la Strasbourg, Obama spunea ca ar fi fericit sa se plimbe in orice oras, dar ca intelege ca alegerea in functia de presedinte l-a costat anonimatul. "Este frustrant sa pierzi aceasta posibilitate de a de plimba", i-a raspuns el unei tinere care il intreba daca ii pare rau ca a candidat la presedintie.

Oficiul pentru turism de la Washington nu a avut un itinerariu cu numele predecesorului lui Obama, George W. Bush. "El nu iesea prea mult, ar fi fost un itinerariu scurt", a explicat purtatoarea de cuvant.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#turisti Washington Obama, #familia Obama, #Barack Obama SUA , #stiri externe