Zeci de detinuti politici eliberati in Myanmar, altii arestati in loc

Marti, 23 Iulie 2013, ora 18:22
899 citiri
Zeci de detinuti politici eliberati in Myanmar, altii arestati in loc
Foto: AP

Autoritatile din Myanmar au eliberat, marti, aproape 70 de detinuti politici, la numai cateva zile dupa ce presedintele Thein Sein a promis, in timpul unui turneu in Europa, ca ii va elibera pe toti cei care s-au opus Guvernului pana la sfarsitul anului.

Fenomenul opozantilor Guvernului incarcerati in Myanmar este pe cale de a lua sfarsit, acesta fiind un obiectiv al Statelor Unite si al altor state vestice, scrie charlotteobserver.com.

Procesul de eliberare vine dupa zeci de ani de izolare a prizonierilor si abuzuri brutale din partea Armatei. Dupa ce zeci de detinuti politici au iesit, marti, din inchisoare, se crede ca, totusi, alti 130 de prizonieri inca se afla in spatele gratiilor.

Myanmar incepe eliberarea prizonierilor

De asemenea, in fiecare luna sunt arestati numerosi astfel de opozanti. Din ce in ce mai multi ajung la puscariei pentru proteste pasnice fata de ilegalitatile comise de afaceristi bogati si influenti.

"Este important ca presedintele a eliberat detinuti politici, insa este si mai important ca autoritatile sa inceteze sa-i mai aresteze pe cei care lupta pentru drepturile cetatenilor", a declarat Thet Oo, membru al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici.

Una dintre cele mai mari probleme ale acestui fenomen este ca legile represive care ii baga la inchisoare pe acesti oameni sunt inca in vigoare, sustin activistii pentru drepturile omului. Acestia acuza Guvernul ca oricum elibereaza prea putini puscariasi si ca fac acest lucru mai mult pentru imagine.

Turneul presedintelui Thein Sein la Londra si la Paris a avut ca scop imbunatatirea imaginii tarii sale, in urma unei perioade de violente intre secte, in special a radicalilor budisti fata de musulmani.

Peste 250 de persoane au fost ucise, multe dintre acestea chiar cu ajutorul autoritatilor. Totusi, presedintele a sustinut ca acuzatiile de "purificare etnica" au facut parte, de fapt, dintr-o campanie de denigrare venita din exterior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#detinuti politici Myanmar, #detinuti politici eliberati Myanmar, #prizonieri eliberati Myanmar , #stiri externe
Comentarii