Zi de greva in Marea Britanie

Marti, 03 Februarie 2009, ora 16:31
988 citiri
Zi de greva in Marea Britanie

Mii de muncitori au participat, marti, la greve in cadrul centralelor energetice si santierelor de constructii din Marea Britanie, dupa reluarea negocierilor privind solutionarea problemei controversate a folosirii fortei de munca straine.

Sute de muncitori au organizat inca o zi de proteste la rafinaria petroliera Lindsey din nordul regiunii Lincolnshire, unde disputa s-a declansat dupa ce un contract a fost atribuit unui subcontractor italian, care a angajat muncitori din Italia si Portugalia, relateaza Times Online, citat de NewsIn.

Desi in unele fabrici a fost reluata activitatea, inclusiv la centrala nucleara de la Sellafield, din Cumbria, dupa ziua de greva de luni, la alte centrale electrice, cum ar fi Longannet (Fife) sau Drax (Selby, North Yorkshire), sute de muncitori si-au continuat greva.

Circa 500 de muncitori de la rafinaria Stanlow (Cheshire), a firmei Shell, s-au alaturat marti protestelor.

Oficiali de la companiile afectate au spus ca problemele nu vor afecta productia de energie in Marea Britanie, in conditiile unui al doilea val puternic de frig.

In SUA, mai multe organizatii americane care se opun imigratiei au lansat o campanie televizata pentru a cere sa nu se permita intrarea pe teritoriul american a 1,5 milioane de muncitori straini calificati.

"Anul trecut, 2,5 milioane de americani si-au pierdut slujbele. Totusi, in pofida milioanelor de someri, guvernul nostru continua sa permita intrarea a unui milion si jumatate de muncitori straini pentru a lua slujbele americanilor", a spus Coalition for the Future American Worker (CFAW) in aceasta campanie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#lucratori britanici, #greva Marea Britanie, #recesiune marea britanie, #Gordon Brown , #stiri externe