9 sfaturi pentru biciclisti, de la biciclisti profesionisti

Sambata, 20 Iunie 2020, ora 21:00
3516 citiri
9 sfaturi pentru biciclisti, de la biciclisti profesionisti
Foto: Pixabay

"Toata lumea merge acum cu bicicleta. Cititi legile despre trafic si plimbati-va cu amicii pentru a va crea increderea", ne indeamna Monica Torres, intr-un articol pentru huffpost

Daca va numarati printre noii biciclisti, inainte de a porni la drum, iata sfaturile biciclistilor profesionisti si ale instructorilor de ciclism:

1. Cititi regulile locale ale locului

Fiecare stat poate avea reguli diferite cu privire la echipamentul biciclistului, la folosirea claxonului, precum si la impartirea drumului cu vehiculele, asa ca ar trebui sa consultati legile statului si orasului unde va aflati, inainte de a porni la drum.

In general, exista cateva principii global valabile: mergi intotdeauna cu traficul, mergi pe mijlocul benzii, iar atunci cand este o singura banda, cedeaza trecerea autovehiculelor.

2. Nu va fie teama sa mergeti pe banda voastra

Cand mergeti cu bicicleta, actionati ca o masina, astfel incat sa fiti mai previzibili pentru alti participanti la trafic, recomanda Sydney Sotelo, coordonatorul educatiei adultilor pentru Asociatia Biciclistilor din zona Washington.

Asta include oprirea la lumina rosie a semaforului, respectarea indicatoarelor de oprire si, bineinteles, mersul in aceeasi directie cu traficul.

3. Amintiti-va ca exista o pandemie si pastrati distanta

Ayesha McGowan, biciclist profesionist, recomanda sa purtati o bandana pe fata in timpul calatoriei cu bicicleta si sa nu va lipseasca dezinfectantul de maini.

4. Asigurati-va ca aveti casca potrivita

"Nu ar trebui sa puteti introduce mai mult de doua degete, pe orizontala, intre varful sprancenelor si marginea castii", recomanda Eliana Marcus-Tyler, coordonator de program la Coalitia pentru biciclete, din San Francisco. Daca incap mai multe de atat, casca dvs. este fie prea in spate, fie prea jos.

De asemenea, nu ar trebui sa incapa mai mult de doua degete intre barbie si cureaua barbiei, a mai spus Marcus-Tyler.

5. Mergeti cu un amic mai experimentat, pentru a va construi increderea

Puteti invata multe din biciclitul cu cineva care este mai experimentat, observandu-l cum reactioneaza la diferite situatii de trafic.

Sotelo recomanda ca biciclistul cu mai putina experienta sa mearga in fata.

"Biciclistul mai experimentat merge in spate, pentru a-l proteja pe cel cu mai putina experienta si a-l scuti de grija traficului din spate", a spus Sotelo.

6. Verificati de doua ori echipamentul pentru biciclete

Depistati problemele mici inainte sa devina probleme mari.

Sotelo recomanda metoda de verificare rapida, in trei pasi:

Aer: verificati daca aveti suficient aer in anvelope.

Frane: Asigurati-va ca placutele de frana nu sunt uzate. Daca parghiile de frana de mana intra pana la capetele de maner atunci cand apasati, trebuie sa fie stranse, a spus Sotelo.

Lant: Lantul tau nu ar trebui sa aiba puncte de rugina sau ciupituri. Ingrijiti-va sa stergeti bicicleta dupa o plimbare prin noroi, sau ploaie.

7. Blocati bicicleta

Nu uitati sa va asigurati bicicleta, daca trebuie sa o lasati afara.

Pentru a impiedica furtul bicicletei, "asigurati-va ca va blocati rama cu ceva imobil", a recomandat McGowan.

8. Exersati-va abilitatile si manevrele de evitare a pericolului

Va puteti imbunatati abilitatile urmarind biciclisti cu experienta.

De exemplu, liga biciclistilor americani are videoclipuri despre cum sa te pozitionezi la intersectii, cum sa semnalizezi, precum si modalitatile ideale de pornire si oprire.

Deasemenea, ciclistii recomanda mersul cu bicicleta pe strazi si rute mai linistite, pentru a va familiariza cu drumurile.

Marcus-Tyler atrage atentia sa nu fiti niciodata pe partea deschiderii unei usi de masina, chiar si atunci cand va aflati pe o pista pentru biciclete, pentru ca puteti fi loviti, sau nevoiti sa faceti manevre periculoase, pentru a evita impactul.

9. Amintiti-va ca nu sunteti lipit de bicicleta

"Doar pentru ca ati plecat la drum cu bicicleta nu inseamna ca nu va puteti da jos de pe ea. Daca va simtiti inconfortabil, sau in nesiguranta, puteti oricand sa coborati de pe bicicleta si sa deveniti pieton.", spune Sotelo.

Deasemenea, puteti combina bicicleta cu alte forme de transport.

Si amintiti-va sa va distrati. Ganditi-va la toate durerile de cap de la volan, de tot stresul cautarii unui loc de pracare, ne indeamna McGowan.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
#bicicleta, #ciclism, #ciclisti, #trafic, #masini, #reguli, #drumuri, #casca, #calatorie, #distractie , #stiri internationale