Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Acordul comercial al Marii Britanii cu UE a fost aprobat

Miercuri, 30 Decembrie 2020, ora 17:23
2137 citiri
Acordul comercial al Marii Britanii cu UE a fost aprobat
Brexit/ Unsplash

Camera Comunelor (camera inferioara a parlamentului britanic) a aprobat miercuri acordul incheiat de Londra si Uniunea Europeana privind relatiile comerciale viitoare, transmite Agerpres, citand presa internationala.

Acordul UE-Londra privind relatiile post-Brexit a fost aprobat cu 521 de voturi pentru si 73 de voturi impotriva.

Textul legii va fi trimis acum Camerei Lorzilor pentru a fi dezbatut si supus la vot, inainte de a deveni lege in mod oficial. Rezultatul votului din Camera Lorzilor este asteptat miercuri seara tarziu.

La 24 decembrie, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si premierul britanic Boris Johnson au anuntat convenirea unui acord privind relatiile viitoare intre Londra si UE, cu numai o saptamana inaintea incheierii perioadei de tranzitie. Regatul Unit, care a parasit oficial Uniunea Europeana in 31 ianuarie 2020, va abandona definitiv piata unica si uniunea vamala ale UE la 31 decembrie.

Principalele puncte de divergenta

Daca nu s-ar fi ajuns la un acord, schimburile comerciale intre UE si Londra ar fi fost guvernate de la 1 ianuarie 2021 de regulile Organizatiei Mondiale a Comertului, ceea ce ar fi insemnat introducerea de taxe vamale si cote, cu riscul unui nou soc pentru economiile deja fragilizate de criza sanitara cauzata de COVID-19.

Principalele puncte de divergenta care au impiedicat luni de zile ajungerea la un acord comercial intre UE si Regatul Unit au fost regulile privind concurenta solicitate de UE (care sa nu permita o concurenta neloiala din partea companiilor britanice), reglementarea diferendelor si accesul pescarilor europeni in apele britanice.

Ce se schimba pentru romani dupa Brexit. Cand vom avea nevoie de vize si cum vom putea studia, munci si calatori in Marea Britanie

Tinerii britanici pierd șansa de a circula liber în UE. Premierul respinge un acord post-Brexit
Tinerii britanici pierd șansa de a circula liber în UE. Premierul respinge un acord post-Brexit
Premierul britanic Rishi Sunak a respins o ofertă a UE de a ajunge la un acord post-Brexit pentru a le permite tinerilor britanici să trăiască, să studieze sau să lucreze în blocul european...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#brexit, #acord Brexit , #stiri internationale