SUA acuza China de "incalcare flagranta" a obligatiei de a impune sanctiuni Coreii de Nord

Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 08:24
3207 citiri
SUA acuza China de "incalcare flagranta" a obligatiei de a impune sanctiuni Coreii de Nord
FOTO Pixabay

Statele Unite au acuzat, marti, China de "incalcarea flagranta" a obligatiei de a impune sanctiuni internationale Coreii de Nord si au oferit recompense de pana la 5 milioane de dolari pentru informatii legate de nrespectarea sanctiunilor, transmite Reuters.

Subsecretarul adjunct pentru Coreea de Nord, Alex Wong, a acuzat China ca incearca sa anuleze regimul sanctiunilor impus de Natiunile Unite, care au rolul sa determine Coreea de Nord sa renunte la armele nucleare. El a avertizat cu impunerea de noi sanctiuni unor persoane si entitati din China.

Wong a spus ca China a continuat sa gazduiasca cel putin 20.000 de muncitori nord-coreeni, incalcand interdictiile Natiunilor Unite, si ca in ultimul an Statele Unite au observat nave care transportau carbune si alte bunuri sanctionate din Coreea de Nord in China, in 555 de ocazii separate.

"In niciuna dintre aceste ocazii autoritatile chineze nu au intervenit pentru a opri aceste importuri ilicite", a declarat Wong Centrului pentru Studii Internationale si Strategice din Washington.

Acesta a mai spus ca China gazduieste cel putin doua duzini de reprezentanti nord-coreeni care au legatura cu programele de armament ale Phenianului sau cu banci, in timp ce firme chineze au continuat sa faca afaceri cu entitati sanctionate de Natiunile Unite, care au roluri majore in programele respective.

China afirma ca respecta sanctiunile Natiunilor Unite impotriva Coreii de Nord, dar si-a exprimat speranta, alaturi de Rusia, ca relaxarea sanctiunilor ar putea contribui la deblocarea negocierilor dintre Phenian si Washinton in domeniul nuclear.

Wong a spus ca Departamentul de Stat lanseaza un site unde oamenii pot oferi informatii despre incalcarea sanctiunilor impotriva Coreii de Nord, in schimbul a pana la 5 milioane de dolari.

Acesta a avertizat ca vor fi aplicate noi sanctiuni pentru cei care nu respecta embargoul.

Financial Times: UE propune SUA o alianta post-Trump, ca reactie la pericolul reprezentat de China

Romania a emis sapte alerte pentru masti neconforme aflate pe piata, provenite din China, care poarta marcajul CE

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
#China, #SUA, #Coreea de Nord, #sanctiuni, #NATO , #stiri internationale
Comentarii
P
psl-ul
rank 5
cine a impus sanctiuni tot ei sa le respecte :)))