Ziare.com

Afirmatiile prin care Trump a incercat sa submineze legitimitatea alegerilor, dezmintite. Candidatul republican a lansat mai multe acuzatii la adresa democratilor

Vineri, 06 Noiembrie 2020, ora 18:18

   

Afirmatiile prin care Trump a incercat sa submineze legitimitatea alegerilor, dezmintite. Candidatul republican a lansat mai multe acuzatii la adresa democratilor
Donald Trump a lansat o serie de dezinformari intr-un discurs la Casa Alba prin care a incercat sa submineze legitimitatea alegerilor din SUA.

Acuzatiile sunt nefondate, demonstreaza o analiza realizata de jurnalistii The Guardian si Associated Press, inclusiv afirmatiile potrivit carorain Pennsylvania si Detroit s-a incercat blocarea accesului observatorilor republicani in sectiile de votare. In urma acestor acuzatii, presedintele nu a oferit sansa jurnalistilor sa puna intrebari.

Ziare.com reda analiza acuzatiilor lansate de Trump, realizata de jurnalistii The Guardian si Associated Press.

"Avem atat de multe dovezi"Trump: "Auzim povesti de groaza...Credem ca vor fi multe litigii, deoarece avem atat de multe dovezi."

Faptele: Trump nu a oferit nicio dovada a unor probleme sistemice in procesul de votare sau de numarare. De fapt, procesul de numarare a buletinelor de vot in intreaga tara a functionat fara probleme in cea mai mare parte, chiar si cu SUA in pragul pandemiei coronavirusului.

PennsylvaniaTrump: "In Pennsylvania, partizanii democratilor au permis ca buletinele de vot din stat sa fie primite la trei zile dupa alegeri si le numara pe cele fara timbru sau fara orice fel de identificare".

Faptele: Curtea suprema de stat, nu "partizanii democratilor", a ordonat ca buletinele de vot completate inainte de sfarsitul zilei alegerilor sa poata fi primite cu o intarziere de trei zile si sa fie inca numarate. Curtea suprema a SUA a examinat cazul si nu s-a impotrivit termenului de trei zile, dar ar putea revizui situatia ulterior. O serie de alte state au facut, de asemenea, ajustari pentru buletinele de vot suplimentare trimise prin posta.

Trump: "Democratii din Pennsylvania s-au dus la curtea suprema de stat pentru a incerca sa-i interzica pe observatorii nostri electorali ... Nu vor pe nimeni acolo. Nu vor sa fie urmariti in timp ce numara buletinele de vot ".

Faptele: Afirmatia este falsa. Nimeni nu a incercat sa interzica supravegherea sondajelor, iar democratii nu au incercat sa ii opreasca pe reprezentantii republicanilor sa observe procesul electoral.

MichiganTrump: "Campaniei noastre i s-a refuzat accesul pentru observarea procesului de numarare in Detroit".

Faptele: Afirmatia este falsa. Buletinele de vot ale persoanelor absente au fost numarate la un sediu de conventii din centrul orasului, unde au fost infiintate 134 de tablouri de numarare. Fiecarui partid i s-a permis detasarea unui observator per tablou, a declarat secretarul orasului, Janice Winfrey. Aceasta nu detine informatii despre eliminarea vreunui observator republican, insa a mentionat ca unii dintre acestia au fost "foarte agresivi, incercand sa-i intimideze pe cei care lucrau si procesau sondajele".

Mark Brewer, fost presedinte al partidului democratic din Michigan, a declarat ca a fost prezent in sediul de conventii si ca accesul a fost interzis pentru unii reprezentanti ai ambelor partide, la un moment dat, din cauza restrictiilor de capacitate impuse de pandemie.

Georgia

Trump: "Aparatul electoral din Georgia este condus de democrati".

Faptele: Fals. Alegerile sunt supravegheate de un republican - secretarul de stat, Brad Raffensperger.

Trump: "Cel de-al 11-lea Circuit a decis ca in Georgia voturile trebuie sa ajunga in ziua alegerilor. Si nu au ajuns. Voturile vin dupa ziua alegerilor. "

Faptele: Desi instanta a decis ca voturile trebuie sa ajunga pana la ora 19:00 in ziua alegerilor pentru ca acestea sa fie numarate, s-a facut o exceptie pentru buletinele de vot de la fortele militare americane detasate peste hotare. Acestea pot fi primite pana la ora 17:00 vineri si sa fie inca valide.

Legalitatea voturilorTrump: "Daca numarati voturi legale, castig cu usurinta. Daca numarati voturile ilegale, ei pot incerca sa ne fure alegerile ".

Faptele: Afirmatia este nefondata. Nici asistentii de campanie ai lui Trump, nici oficialii responsabili de procesul electoral nu au identificat un numar substantial de voturi "ilegale". Donald Trump se raporteaza frecvent la votul prin corespondenta ca la o practica ilegitima, dar acesta a fost organizat in conformitate cu regulile electorale ale statului, in unele cazuri adaptate de oficiali pentru a proteja alegatorii in contextul pandemiei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre Trump republicani alegeri democrati
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4169 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trump sa declarat invins

Discursul lui Trump de la Casa Alba:

https://www.youtube.com/watch?v=WuexaGqFGjA

 

In sfarsit MSM a descoperit roata ...

Cata inteligenta!... Pana mai ieri aberau ca Hillary a fost furata in 2016 si ca Putin l-a instalat pe Trump la Casa Alba.

 

ia din fata putin...

"President Trump raged on Wednesday that he wants "all voting to stop." But emails obtained by The Daily Beast and the Milwaukee Journal Sentinel revealed Friday that it was Republican Party officials in Wisconsin who have allegedly been urging their volunteers to call Pennsylvanians and implore them to send in late — and therefore illegal — votes. "That would be exactly what the president and his campaign are accusing Democrats of doing," one legal expert observed to The Daily Beast."

Really?

"regulile electorale ale statului, in unele cazuri adaptate de oficiali pentru a proteja alegatorii in contextul pandemiei." Aruncand cu baloti de voturi prin posta la intamplare... pe cand la sectia de votare nu era nimeni sa voteze, dar barurile pline? :))

In felul asta nici nu stii cine a votat... doar ai un plic cu o semnatura care nu o poti verifica. Cam cum se voteaza pe forumul asta:)

 
 

si dupa conferinta ireala de presa de ieri de la casa alba:

“That is the president of the United States," said Cooper (Anderson, CNN). “That is the most powerful person in the world and we see him like an obese turtle on his back, flailing in the hot sun, realizing his time is over but he just hasn't accepted it and he wants to take everybody down with him, including this country."

Republican and former Pennsylvania senator, Rick Santorum, was unable to defend the president’s statement. In fact, he said, “No Republican elected official will stand behind that statement. None of them will."

 

@Alina

Si daca se inroseste, consulta un medic! LOL

Situația este albastră!

Și dă semne că devine tot mai albastră.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor