99,2% dintre americanii care murit de COVID in iunie 2021 erau nevaccinati. "Persoanele dragi le sunt in pericol"

Vineri, 09 Iulie 2021, ora 14:26
2141 citiri
99,2% dintre americanii care murit de COVID in iunie 2021 erau nevaccinati. "Persoanele dragi le sunt in pericol"
Zilnic, in SUA, mor in jur de 260 de persoane, in ultima perioada FOTO Hepta

In total 99,2% dintre americanii care murit din cauza Covid-19 in iunie 2021 nu erau vaccinati, potrivit imunologului Anthony Fauci, seful Grupului de lucru anticovid infiintat de Donald Trump si apoi al grupului de lucru al lui Joe Biden.

"Nu ne mai putem complace. Milioane de americani nu sunt inca vaccinati si protejati. Iar din aceasta cauza, comunitatile lor sunt in pericol, prietenii lor sunt in pericol, persoanele care le sunt dragi sunt in pericol", avertiza el, citat de cotidianul britanic The Guardian.

Zilnic, in SUA, mor in jur de 260 de persoane bolnave de COVID, in ultima perioada. In total, in luna iunie 2021, au murit in Statele Unite in jur de 8.000 de oameni din cauza maladiei.

In unele state americane, datele sunt si mai elocvente.

In Maryland, toti mortii din iunie au fost nevaccinati, la fel 93% dintre bolnavi.

O dezbatere pe tema vaccinarii este in toi in Statele Unite, unde 67% din populatia in varsta de peste 18 ani a fost vaccinata cu cel putin o doza de vaccin anticovid, iar 58% este complet protejata.

Obiectivul vaccinarii a 70% dintre adulti pana in iulie al lui Joe Biden nu a fost atins, insa diferentele in privinta vaccinarii intre state sunt frapante.

Wisconsinul a comandat doar 8% dintre dozele care-i erau rezervate in avans luna trecuta, iar Illinois a cerut doar 9%.

Presa americana scrie ca motivul aestei stagnari a vaccinarii este de cautat in randul alegatorilor lui Donald Trump si ai Partidului Republican care, potrivit unui sondaj recent, se opun vaccinarii in proportie de 40%.

Potrivit unor date de la Universitatea Johns Hopkins, contaminarile cresc in state in care vaccinarea se situeaza sub media nationala, iar in unele cazuri au crescut cu 300%.

In contextul in care varianta idiana (delta) a SARS-CoV-2 prolifereaza rapid atat in Statele Unite, cat si in lume, solutia pare vaccinarea.

"Ne aflam intr-o cursa impotriva variantei delta, care se raspandeste foarte rapid, iar fiecare stat se confrunta cu asta", avertizeaza la CNN guvernatorul statului Arkansas Asa Hutchinson.

Pe de alta parte, americanii complet vaccinati nu au nevoie, pentru moment, de un rapel, au anuntat joi, 8 iulie, intr-un comunicat comun, Food and Drug Administration (FDA) si Centrele pentru controlul si preventia bolilor (CDC), relateaza Reuters.

"Suntem pregatiti sa autorizam rapeluri suplimentare, daca stiinta le demonstreaza utilitatea", subliniaza cele doua institutii.

Pfizer a cerut joi Agentiei americane a medicamentului (FDA) sa autorizeze un rapel suplimentar al vaccinului sau impotriva covid-19 - incepand de luna viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Ţările UE trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a declarat joi, 18 aprilie,...
#decese coronavirus, #SUA, #vaccinare covid , #stiri internationale