Americanii doneaza mai mult ca oricand pentru persoanele cu dificultati financiare, pe fondul pandemiei de coronavirus

Vineri, 25 Decembrie 2020, ora 08:56
2824 citiri
Americanii doneaza mai mult ca oricand pentru persoanele cu dificultati financiare, pe fondul pandemiei de coronavirus
Colette Dethlefs/Twitter

Sute de masini se aliniaza la coada inainte de rasaritul soarelui pentru a primi alimente la centrele de distributie ale organizatiei Forgotten Harvest din zona metropolitana a orasului Detroit, unde vizitele au crescut cu 50%. Donatiile in bani au crescut la randul lor si sunt pe cale sa le depaseasca pe cele de anul trecut, contribuind la distribuirea de ajutoare in timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus, relateaaza Reuters.

"Singurul lucru bun al acestei pandemii este ca a facut ca oamenilor sa le pese mai mult de vecinii lor", a declarat Christopher Ivey, director de marketing la Forgotten Harvest, una dintre cele mai mari banci de alimente din statul Michigan.

Criza economica provocata de pandemie a adancit decalajul intre cei care au si cei care nu au in Statele Unite. Persoanele care pot lucra de acasa, deseori in slujbe bine platite, se afla intr-o situatie confortabila.

Dar peste 20 de milioane de americani depind de indemnizatiile pentru somaj, iar foamea si saracia sunt in crestere.

Acest decalaj a fost insotit de o crestere a donatiilor la bancile de alimente, de campanii de strangere de fonduri si alte alte ajutoare pentru americanii devastati financiar.

Cea mai mare donatie in scop caritabil din acest an pare a fi cea de 4 miliarde de dolari facuta de Mackenzie Scott, fosta sotie a lui Jeff Bezos si actionara a Amazon. Dar multi americani contribuie la randul lor, donand 10-50 de dolari, unii pentru prima oara.

Multe organizatii nonprofit au avut de suferit in acest an, pentru ca pandemia a dus la anularea galelor si a strangerilor de fonduri. Dar donatiile catre organizatiile caritabile mici si mijlocii au crescut cu 7,6% in primele noua luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unei analize recente efectuate de Association of Fundraising Professionals, care urmareste aproape 2.500 de organizatii. Numarul donatorilor a urcat cu 11,7%.

Aceasta tendinta pare sa fi continuat si in decembrie, care este cea mai activa luna pentru activitatile caritabile in SUA.

Organizatiile de caritate au primit donatii de 2,47 de miliarde de dolari pe 1 decembrie, martea de dupa Thanksgiving cunoscuta sub numele de GivingTuesday, in crestere cu 25% fata de 2019.

"Oamenii doneaza cum nu am mai vazut vreodata", a declarat Woodrow Rosenbaum, director pentru date la GivingTuesday.

Majoritatea donatiilor sunt mici, sugerand ca oameni cu toate tipurile de venituri contribuie mai mult, a spus Rosenbaum.

Aproximativ 70% dintre donatiile catre campaniile GoFundMe au fost in acest an de sub 50 de dolari, fata de 40% in 2019, potrivit unui purtator de cuvand al site-ului de strangeri de fonduri.

America's Food Fund, infiintat in acest an, a atras peste 40 de milioane de dolari pe GoFundMe, aceasta fiind cea mai mare campanie efectuata vreodata pe acest site.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, despre procedura privind trecerea la parlament unicameral: Este specific tarilor mici si cu interese limitate

Marile urgente din Justitie, mostenite de la guvernarea PSD: desfiintarea Sectiei Speciale, reforma Inspectiei Judiciare si riscurile unei crize de personal in sistem

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#stiri internationale, #Statele Unite Americii, #inegalitate sociala , #stiri internationale