Un medicament folosit in tratarea cancerului de sange ar putea fi folosit in tratamentul COVID-19

Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 12:19
3764 citiri
Un medicament folosit in tratarea cancerului de sange ar putea fi folosit in tratamentul COVID-19
Un medicament ar putea fi eficient in tratarea COVID-19/Pixabay

Un studiu recent publicat in revista medicala Science arata ca dupa un an de cercetari, un medicament utilizat in tratamentul cancerului de sange ar putea avea efecte in tratarea COVID-19.

Studiul citat arata ca medicamentul, cunoscut sub numele de Aplidin, care a fost extras dintr-o creatura marina, si care apartine Pharma Mar, o companie spaniola, a fost testat pe cativa din pacientii cu COVID-19 din Spania.

Medicamentul nu este folosit si nici aprobat in tratamentul COVID-19, si este utilizat, conform RCP-ului, in tratamentul mielomului multiplu.

"Avem nevoie de noi medicamente", a spus Nevan Krogan, specialist in biologie moleculara la UCSF, cel care a condus un studiu impreuna cu Adolfo Garcia-Sastre, un specialist in virusologie de la Icahn School of Medicine de la Spitalul Mount Sinai din New York.

Nevoia de antivirale pentru cei infectati

"E de departe cel mai bun lucru pe care l-am vazut", au mai spus cercetatorii.

Potrivit acestora, vaccinurile dezvoltate de marii producatori sunt eficiente, insa exista o nevoie de antivirale pentru pacientii care sunt deja infectati.

In ultimul an, a fost facuta o harta a virusului, la nivel microscopic. UlteRior, echipa a incercat sa vada ce medicamente ar putea fi utile in tratarea infectiei, testand sute de medicamente care existau deja in piata.

Cum functioneaza Aplidinul

Cel care a fost eficient a fost Aplidinul.

"Concentratiile extrem de scazute ale medicamentului au ucis virusul in celulele pulmonare umane infectate si celulele similare de la maimute. Oamenii de stiinta au infectat, de asemenea, zeci de soareci cu virusul, oferindu-le COVID-19, apoi i-au injectat Aplidin, care, in esenta, a eliminat virusul din corpurile lor, potrivit ziarului", arata presa internationala.

"Intre timp, folosind tehnici genetice, echipa a descoperit ca medicamentul isi face treaba intr-un mod neobisnuit: in loc sa atace virusul in sine, asa cum face remdesivirul, Aplidin blocheaza activitatea unei proteine specifice in interiorul celulelor umane de care virusul are nevoie pentru a se replica singur", conchid cercetatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#medicamente, #antivirale interzise farmacii, #antiviral, #medicamente cancer, #cercetare stiintifica, #coronavirus , #stiri internationale