Armata rusa isi echipeaza elicopterele de atac cu drone-kamikaze

Sambata, 03 Octombrie 2020, ora 19:45
4950 citiri
Armata rusa isi echipeaza elicopterele de atac cu drone-kamikaze
FOTO: Pixabay

Elicopterele de atac Mi-28NM "Night Hunter" sunt primele din fortele aeriene ruse care vor fi inarmate cu mini-drone si drone-kamikaze care ar putea fi trase prin tuburi de lansare a rachetelor, a declarat o sursa initiata agentiei de presa oficiale TASS.

"Instrumente integrate transmit informatii sistemului de control al armamentului elicopterului catre incarcatura utila, fie ca este vorba de rachete cu detonare controlata, rachete ghidate, mini-drone sau drone-kamikaze", a indicat interlocutorul agentiei ruse de presa.

De exemplu, "el poate incarca bateria dronei, transmite comanda de activare si propulsa drona pentru a o trimite intr-o misiune preprogramata", a adaugat el.

Initial, tipul de rachete de aviatie neghidate- dezvoltat de centrul de cercetare Zaslon - a fost conceput special pentru Mi-28NM, dar el va fi utilizabil de acum inainte pe toate elicopterele de lupta rusesti dotate cu un sistem de control al armelor, inclusiv Mi-28 si Ka-52.

"In linii mari, un stick este capabil sa reprogrameze sistemele de control al armelor pentru a utiliza nu doar rachete de aviatie neghidate obisnuite, ci si arme inteligente", a explicat sursa TASS.

Rusia cauta sa dezvolte echipamente de drone in ultimii ani. Compania de stat Rostec a confirmat anul trecut ca dezvolta drone ucigase, capabile sa urmareasca, sa intercepteze si sa neutralizeze drone inamice.

Directorul pentru cooperare internationala al Rostec, Viktor Kladov, a declarat agentiei TASS:"Aceasta functioneaza simplu: indrepti pistolul spre tinta si apesi pe tragaci".

Un raport publicat saptamana aceasta de Institutul International de Studii Strategice (IISS) sugereaza ca Rusia este pregatita de acum mai bine pentru razboi decat in oricare alt moment dupa destramarea URSS.

Potrivit raportului, "liderii politici rusi au de acum la dispozitia lor forte armate conventionale bine echipate, construite mai degraba in jurul unui personal profesionist decat al recrutilor".

"Eforturile de modernizare ale Rusiei furnizeaza Moscovei un instrument militar credibil pentru a-si atinge obiective ale politicii nationale," se mai spune in document.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Rusia, #armata, #drone, #elicoptere, #NATO, #Securitate, #international, #stiri internationale , #stiri internationale