Armata ucraineana a avut in 2014 un plan pentru a impiedica anexarea Crimeii, dar acesta nu a fost pus in practica

Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 11:39
5661 citiri
Armata ucraineana a avut in 2014 un plan pentru a impiedica anexarea Crimeii, dar acesta nu a fost pus in practica

Potrivit topwar.ru, in aceste zile, in Ucraina se vorbeste despre pregatirea, in anul 2014, a unei operatii secrete de impiedicare a anexarii Peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa. Un plan in acest sens a fost elaborat la sediul Statului Major General al Fortelor Armate ucrainene.

Astfel, in iarna anului 2014, Fortele Armatei ale Ucrainei au inceput sa pregateasca o operatie secreta pentru prevenirea anexarii peninsulei. In scopul apararii Crimeii, era planificat ca pe teritoriul acesteia sa fie dislocate cele mai capabile unitati ale Trupelor de Desant Aerian, scrie publicatia DefenseRomania.ro.

Dupa cum a declarat fostul adjunct al secretarului Consiliului National de Securitate si Aparare al Ucrainei (SNBO), Serghei Krivonos, care la acea data indeplinea functia de sef de stat major al Trupelor de Desant Aerian din cadrul Fortelor Armate, pregatirea operatiei a inceput in luna februarie 2014.

Era planificat ca aceasta sa inceapa in luna martie. In acel moment, pe teritoriul Crimeii se afla in curs de desfasurare un exercitiu al unei companii de cercetare din cadrul Brigazii 25 Desant Aerian. In acelasi timp, trebuia ca cercetasii apartinand Regimentului cu Destinatie Speciala din Kirovograd si ai Brigazii 79 Aeromobile din Nikolaev sa fie dislocati in Crimeea. Acestia urmau sa se alature unitatilor prezente in peninsula si sa organizeze apararea acesteia.

"Multe unitati militare au fost orientate sa actioneze conform acestui plan, pentru a respinge eventualele incercari de confiscare a teritoriilor. Intre ele se aflau si unitati din cadrul Trupelor de Desant Aerian. Este vorba despre Brigada 25 Desant Aerian si Brigada 79 Aeromobila. Acestea trebuiau sa intre in Crimeea, sa ocupe pozitii si sa intareasca gruparea din peninsula, care facea parte la acea data din Fortele Armate ale Ucrainei", a declarat Krivonos, care a precizat ca la Statul Major General al Fortelor Armate a fost elaborat un plan in trei etape de eliberare a Crimeii.

Acesta a subliniat faptul ca parasutistii ucraineni erau gata sa intre in lupta impotriva invadatorilor rusi din peninsula, numai ca ordinul nu a fost dat niciodata, din cauza ca multe unitati ale Fortelor Armate ucrainene s-au predat rusilor fara lupta ori au trecut de partea lor.

Cercetator roman din SUA, despre cenzura pe retelele de socializare: "Ce facem cand Trump isi foloseste libertatea de exprimare pentru a ataca insasi regimul politic liberal care i-o garanteaza?

Amenzi rusinoase pentru medicul de garda si asistenta de la Spitalul Corabia, unde un batran a fost filmat cum cere ajutor

Citeste si:
Grupul „Wagner” recrutează deținuți pentru a lupta în Ucraina. Armata privată a lui Putin oferă amnistia și 200.000 de ruble
Grupul „Wagner” recrutează deținuți pentru a lupta în Ucraina. Armata privată a lui Putin oferă amnistia și 200.000 de ruble
Compania militară privată rusă „Wagner”, deținută de oligarhul Serghei Prigojin, zis și „bucătarul lui Putin“, recrutează deținuți din coloniile penale din Sankt Petersburg pentru...
Apelul disperat al sportivei americane reținute în Rusia. Ce i-a cerut președintelui Biden: ”Stau în închisoare fără protecția soției”
Apelul disperat al sportivei americane reținute în Rusia. Ce i-a cerut președintelui Biden: ”Stau în închisoare fără protecția soției”
Brittney Griner, vedeta WNBA reţinută de mai bine de patru luni în Rusia, a scris o scrisoare, trimisă de reprezentanţii ei la Casa Albă, în care i-a cerut ajutor preşedintelui Joe Biden,...