Tara care si-ar putea redeschide frontierele abia la jumatatea anului viitor

Marti, 11 Mai 2021, ora 03:07
4129 citiri
Tara care si-ar putea redeschide frontierele abia la jumatatea anului viitor
Australia FOTO unsplash.com

Dezamagire pentru cei care spera sa calatoreasca in sau in afara Australiei anul acesta, deoarece guvernul de la Antipozi avertizeaza ca este putin probabil ca frontierele sa se redeschida pentru calatorii internationale pana in 2022.

Ministrul finantelor, Simon Birmingham, a declarat pentru The Australian ca tara nu va avea frontierele deschise la inceputul anului viitor cu mare usurinta. Acest lucru se datoreaza incertitudinilor care exista in ceea ce priveste viteza de vaccinare dar si a gradul de eficacitate al vaccinurilor pe diferite tulpini ale COVID-19.

"Australienii nu vor sa redeschidem granitele si sa riscam intrarea masiva a COVID-19 in aceasta tara si riscam pierderea de vieti omenesti, daune economice si pierderea locurilor de munca in toata Australia", a spus el.

Vestea vine ca o lovitura pentru industria turistica internationala. Transportatorul australian Qantas anuntase in februarie ca intentioneaza sa reia zborurile internationale la sfarsitul lunii octombrie, dar anuntatul blocaj va aduce o schimbare de planuri.

Turismul australian, care producea pentru buget 33 de miliarde de euro pe an, va fi grav afectat daca tara ramane inchisa. "Cea mai optimista estimarede deschidere a frontierelor ar fi la jumatatea sau a doua jumatate a anului viitor", a declarat Dan Tehan ministrul Turismului din Australia.

Inainte de pandemie, in jur de un milion de calatori intrau in tara in fiecare luna pentru sejururi scurte. Aceasta cifra se ridica acum la 7.000 si oricine soseste din strainatate este izolat timp de 14 zile intr-un hotel.

Australia a inregistrat 29.886 de cazuri de contaminare cu COVID-19 de la inceputul pandemiei, dintre care majoritatea au fost detectate in hoteluri de carantina. Inceputul vaccinarii este lent: doar 2,5 milioane de doze au fost administrate in toata tara, care are 25 de milioane de locuitori

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
#Australia, #redeschidere, #granite, #pandemie, #probleme, #2022 redeschidere , #stiri internationale
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și cum și pandemia asta va dura tot 12 ani, ca cea de-acu' un secol,