Avion cazut in Marea Java: Scafandrii au recuperat una dintre cutiile negre ale aeronavei

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 14:55
2351 citiri
Avion cazut in Marea Java: Scafandrii au recuperat una dintre cutiile negre ale aeronavei
FOTO Pixabay

Scafandrii fortelor navale indoneziene au recuperat marti una dintre cutiile negre ale avionului companiei Sriwijaya Air care s-a prabusit sambata in Marea Java, avand 62 de persoane la bord, la cateva minute dupa ce decolase din capitala indoneziana Jakarta, transmit Reuters si dpa.

Cele doua cutii negre ale unui avion de pasageri contin coordonatele tehnice ale zborului efectuat si inregistrarea audio din cabina pilotilor.

Descoperirea cutiei negre cu inregistrarea coordonatelor zborului ar putea clarifica circumstantele prabusirii avionului Boeing 737-500 in Marea Java, la numai patru minute dupa decolarea de pe aeroportul din Jakarta.

Seful Comitetului de siguranta al Ministerului Transporturilor indonezian, Surjanto Tjahjono, anuntat ca extragerea datelor din aparatul de inregistrare a coordonatelor zborului va dura pana la cinci zile.

''Speram ca nu vor fi obstacole si ca vom putea sa aflam ceea ce a cauzat accidentul'', a adaugat el.

Anterior, Surjanto Tjahjono a afirmat ca foarte probabil aeronava s-a dezintegrat dupa ce lovise suprafata marii.

Cel putin 3.600 de oameni erau implicati marti in operatiunile de cautare, fata de 2.600 in ziua anterioara.

Luni, 11 ianuarie, politia a identificat prima victima a acestei tragedii, fiind de asemenea recuperate fragmente de corpuri umane si bucati din fuselajul avionului.

Avionul, un model Boeing 737-500, zbura spre Pontianak (Kalimantanul de Vest) cand a disparut de pe sistemele radar la scurt timp dupa decolarea de la Jakarta, sambata in jurul orei locale 14:30 (07:30 GMT). Decolarea fusese amanata cu aproape 30 de minute din cauza ploii abundente. Zborul urma sa dureze aproximativ 90 de minute.

Ministrul indonezian al transporturilor Budi Karya a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca avionul a cazut langa insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroportul din Jakarta.

Sistemul de monitorizare al traficului aerian Flightradar24 a anuntat ca avionul a decolat la ora locala 14:36 (07:36 GMT) si a urcat pana la altitudinea de 10.900 de picioare (aproximativ 3.000 de metri) in patru minute. Apoi, aeronava a inceput sa coboare brusc si a incetat sa transmita date 21 de secunde mai tarziu. Deocamdata nu exista informatii legate de motivul care a cauzat zborul descendent brusc al avionului.

Avion prabusit langa Moscova: pilotul a murit

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
#scafandri, #avion, #marea java, #cutia neagra , #stiri internationale