Ayman al-Zawahiri, noul lider al Qaida - jura sa continue jihadul

Joi, 16 Iunie 2011, ora 12:14
3175 citiri
Ayman al-Zawahiri, noul lider al Qaida - jura sa continue jihadul

Ayman al-Zawahiri a fost numit conducatorul gruparii teroriste al Qaida, potrivit unui comunicat emis de conducerea organizatiei.

Numirea lui Zawahirir survine dupa asasinarea liderului Osama bin Laden, la inceputul lunii mai, de catre americani, in Pakistan, informeaza BBC.

Zawahiri a fost mana dreapata lui bin Laden pentru multi ani si se crede ca a fost "creierul operational" din spatele atacurilor de la 9 septembrie 2001, din SUA.

In urma cu o saptamana, Zawahiri avertiza ca bin Laden va continua sa "ingrozeasca" SUA de dincolo de mormant.

In comunicatul al Qaida de joi se arata ca, sub conducerea lui Zawahiri, gruparea terorista isi va continua "jihadul" impotriva SUA si Israelului.

"Incercam, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa cerem religia adevarului si sa incitam natiunea noastra la lupta... purtand jihadul nostru impotriva invadatorilor ... capul lor fiind cruciatul America si servitorul sau, Israelul, si cine ii mai sustine".

Lupta va continua pana acand "toate armatele invadatoare pleaca de pe pamantul islamului".

"Sustinem revoltele popoarelor noastre musulmane orimate impotriva liderilor corupti si tirani care ne-au facut natiunea sa sufere, in Egipt, Tunisia, Libia, Yemen, Siria si Maroc", continua comnicatul.

Al Qaida le mai cere celor implicati in revoltele Primaverii Arabe sa isi continue "lupta pana cand cad toate regimurile corupte pe care occidentul le-a fortat in tarile noastre".

Ca si Osama bin Laden, Zawahiri, in varsta de 60 de ani, egiptean cu pregatire de chirurg, se ascunde de cand SUA au declarat razboi impotriva terorismului.

Zawahiri, care a devenit acum cel mai cautat om de catre SUA, a facut trei ani de inchisoare in Egipt pentru militantism si a fost implicat in asasinarea presedintelui egiptean Anwar Sadat in 1981, si in masacrul turistilor din Luxor in 1997.

A plecat din Egipt, unde era pasibil de pedeapsa cu moartea, la mijlocul anilor '80 si s-a stabilit initial in Arabia Saudita, dupa care s-a indreptat spre Peshawar, in Pakistan, unde isi avea baza rezistenta afgana impotriva ocupatiei sovietice, si apoi in Afganistan, unde si-a unit fortele cu bin Laden.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Zawahiri, #zawahiri succesor osama, #Osama bin Laden ucis, #zawahiri conducator al qaida , #stiri internationale