Alegeri SUA 2020. Joe Biden este cel de-al 46-lea presedinte al SUA, mii de americani sarbatoresc in strada. Trump: "Vom incepe luni actiunile in instanta"

Sambata, 07 Noiembrie 2020, ora 18:47
35317 citiri
Alegeri SUA 2020. Joe Biden este cel de-al 46-lea presedinte al SUA, mii de americani sarbatoresc in strada. Trump: "Vom incepe luni actiunile in instanta"

Candidatul democratilor la Casa Alba, Joe Biden, a castigat scrutinul prezidential in detrimentul presedintelui in exercitiu, republicanul Donald Trump, au anuntat sambata mass media americane, transmit agentiile internationale de presa.

Dupa patru zile de suspans, candidatul democrat si fostul vicepresedinte in mandatul lui Barack Obama a fost dat castigator cu 273 de mari electori, gratie unui succes in statul-cheie Pennsylvania, potrivit posturilor CNN, NBC si CBS, scrie France Presse.

Biden va deveni cel de-al 46-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii. "America, sunt onorat ca m-ai ales pentru a conduce marea noastra tara. Ne asteapta o munca grea," a declarat Biden.

Donald Trump a avertizat sambata ca scrutinul prezidential este departe de a se fi incheiat. Trump a anuntat ca echipa sa de campanie va incepe de luni actiunile in instanta.

Liderul de la Casa Alba a mai declarat ca Joe Biden "se grabeste sa pozeze in mod fals in castigator".

Ziare.com a prezentat, in format livetext, cele mai importante stiri despre alegerile prezidentiale din SUA.

UPDATE 23.19 Presedintele american Donald Trump, care in momentul anuntului presei conform caruia alegerile au fost castigate de Joe Biden juca golf in Virginia, a fost intampinat cu huiduieli si cu semne obscene de multime, la revenirea la Casa Alba.

Potrivit AP, coloana oficiala s-a deplasat pe strazile din Washington in mare parte golite pentru trecerea sa, insa in apropierea Casei Albe multimea stransa pentru a sarbatori victoria lui Biden l-a intampinat pe Trump cu huiduieli si cu semne obscene. In plus, el a fost injurat de multime, care a si scandat: "Loser, loser, loser", potrivit News.ro.

UPDATE 21.14 Kamala Harris, care in ianuarie va deveni primul vicepresedinte femeie al SUA, dar si primul vicepresedinte de culoare, a postat pe Twitter imagini cu ea vorbind cu presedintele ales Joe Biden la telefon dupa ce presa a anuntat ca au castigat alegerile.

"Am reusit, Joe! O sa fii urmatorul presedinte al Statelor Unite", i-a spus ea lui Biden.

Sotia lui Biden a postat o fotografie cu ea si presedintele ales in casa, tinand o pancarta cu mesajul "Dr. si presedintele Biden locuiesc aici".

UPDATE 21.02. Mai multi lideri mondiali au postat in social media, sambata seara, mesaje de felicitare pentru Joe Biden si Kamala Harris, care conform predictiilor au castigat alegerile din SUA.

"Felicitari, Joe Biden si Kamala Harris. Tarile noastre sunt prieteni apropiati, parteneri si aliati. Avem o relatie unica pe scena mondiala. Abia astept sa muncim impreuna si sa construim impreuna cu voi doi", a scris pe Twitter premierul canadian Justin Trudeau.

Citeste si:
Cel mai căutat traficant de droguri din Columbia a fost arestat: "Este cea mai grea lovitură dată traficului de droguri în acest secol" VIDEO
Cel mai căutat traficant de droguri din Columbia a fost arestat: "Este cea mai grea lovitură dată traficului de droguri în acest secol" VIDEO
Guvernul columbian a anunţat sâmbătă, 23 octombrie, arestarea lui Dairo Antonio Usuga, alias Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din ţară, pentru care Statele Unite au oferit o...
Twitter recunoaște o problemă de algoritm care-i avantajează pe politicienii de dreapta
Twitter recunoaște o problemă de algoritm care-i avantajează pe politicienii de dreapta
Platforma de socializare Twitter a recunoscut că algoritmii săi favorizează postările politicienilor de dreapta și ale organizațiilor media de dreapta, în detrimentul postărilor din surse...
Sursa: Ziare.com