Biden critica indemnurile lui Trump de a iesi din casa: "Eu as fi sperat ca presedintele, dupa ce a trecut prin ceea ce a trecut, sa le dea sfaturi bune americanilor"

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 11:29
3277 citiri
Biden critica indemnurile lui Trump de a iesi din casa: "Eu as fi sperat ca presedintele, dupa ce a trecut prin ceea ce a trecut, sa le dea sfaturi bune americanilor"
Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Alba, Joe Biden FOTO Facebook

Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Alba, Joe Biden, a comparat bilantul foarte grav al pandemiei de COVID-19 din Statele Unite cu declaratiile prin care Donald Trump, bolnav de COVID-19 a incercat sa le ofere americanilor asigurari la plecarea sa din spital, relateaza AFP.

"Am vazut un tweet de-al sau, mi l-au aratat, in care a spus <>. Du-te si spune-le asta celor 205.000 de familii care au pierdut pe cineva", a tunat fostul vicepresedinte american, vizibil furios, la un post local in Florida, Local 10.

La anuntarea plecarii sale din spital, Donald Trump a scris pe Twiter "Nu va fie frica de covid", in pofida celor peste 210.000 de morti din cauza bolii in Statele Unite, cea mai indoliata de pandemie tara din lume.

Uterior, in direct, la NBC, Joe Biden, in varsta de 77 de ani, a declarat ca "sincer, nu a fost surprins" de anuntul de vineri potrivit caruia presedintele republican a fost testat pozitiv cu COVID-19.

El si-a exprimat din nou indignarea fata de tweet-ul presedintelui, rectificand bilantul. "Avem de ce sa fim imgrijortati. Aproaximativ 210.000 de persoane au murit", a spus el.

"Sper ca nimeni nu va iesi, crezand ca aceasta nu este o problema. Este o problema grava", a avertizat el.

Imediat dupa ce s-a intors la Casa Alba, Donald Trump a publicat o inregistrare video pe Twitter, in care ii indeamna pe americani "sa iasa" din casa si sa fie "prudenti".

"Avem cele mai bune medicamente din lume, totul se intampla foarte rapid, ele sunt toate pe cale sa fie aprobate, iar vaccinurile vor veni dintr-un moment in altul", a afirmat miliardarul republican.

Donald Trump si echipa sa au ironizat timp de luni de zile precautiile democratului, pe care il acuza ca incearca sa se ascunda si sa evite alegatorii, deorece respecta in mod strict gesturile-bariera si a respectat carantina in statul in care locuieste, Delaware.

"Eu as fi sperat ca presedintele, dupa ce a trecut prin ceea ce a trecut -si sunt fericit ca pare sa-i fie mai bine - sa le dea lectii bune americanilor: mastile sunt importante", a tunat candidatul democrat.

Cei doi rivali si-au aruncat reciproc invective timp de 90 de minute, la 29 septembrie, in prima dezbatere prezidentiala haotica.

Intr-o intalnire televizata in direct cu alegatori, luni seara, jurnalistul NBC l-a intrbat daca a fost ingrijorat atunci cand a aflat diagnosticul lui Donald Trump.

"Nu", i-a raspuns Joe Biden, care a fost testat negatv cu COVID-19 intre timp.

"Eu am fost meticulos in distantarea fizica. Am fost meticulus in purtarea mastii", a subliniat el.

Septuagenarul a marturisit, insa, ca a fost "un pic dezamagitor" sa vada ca apropiatii lui Donald Trump din sala, la dezbaterea din Cleveland, in Ohio, nu purtau masca de protectie dupa ce s-au asezat, in timp ce sotia sa, Jill si ceilalti purtau.

A doua dezbatere prezidentiala este prevazuta la 15 octombrie, la Miami.

Cei doi rivali au anuntat ca vor participa la aceasta a doua dezbatere, in cazul in care va fi mentinuta, in pofida diagnosticului lui Donald Trump.

"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea...
#candidat, #Casa Alba, #critici, #indemn, #coronavirus , #stiri internationale