Ce calități trebuie să ai pentru a deveni bodyguard de VIP

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 05:10
3815 citiri
Ce calități trebuie să ai pentru a deveni bodyguard de VIP
Bodyguard-ul nu este un colos

Pentru protecția vedetelor se caută oameni care reacționează rapid și calm în orice situație. Gărzile de corp urmează o pregătire intensivă pentru a fi pregătite să protejeze artiștii, directorii generali și politicienii. Acești bodyguarzi pot câștiga până la 200.000 de dolari (173.000 de euro) pe an pentru că își pun viața în pericol pentru a proteja VIP-uri.

Business Insider a urmărit cinci noi recruți în cadrul unui training de protecție VIP, organizat de compania Global Threat Solutions. Această agenție oferă pază și protecție pentru multe celebrități și politicieni precum Joe Biden, Kamala Harris și Michael Bloomberg. O mare parte din bodygarzi provin din armată sau poliție.

Această muncă este foarte solicitantă. Zilele pot fi lungi. Trebuie să rămâi flexibil, să te adaptezi constant la schimbări, iar pregătirea militară dinainte este un atu. Ai nevoie de oaemni cu o formă fizică bună, dar nu trebuie să cântărească 120 de kilograme și să aibă peste 2 metri înălțime. Dacă te uiți la cei care sunt gărzi de corp ale unor VIP-uri nu vei vedea foarte mulți coloși.

Elementele de bază ale protecției apropiate

În primul rând paza de corp nu trebuie să fie vizibilă. Clientul nu vrea ca oamenii să știe că are securitate. Cel mai dificil moment pentru o gardă de corp este cel în care VIP-ul iese dintr-un vehicul sau clădire. O altă problemă greu de gestionat este când personalitatea pe care o protejezi ține o mică prelegere în fața unei mulțimi de oameni. Dacă se întâmplă ceva, principala grijă a agentului este să-l scoată repede din zonă și să nu se preocupe de ce se întâmplă în jur cu restul oamenilor.

Uneori trebuie să li se reamintească acest lucru, pentru că cei care au lucrat în poliție și în armată au tendința de a merge în mod firesc către amenințare, dar când ești gardă de corp trebuie doar să scapi cât mai repede posibil.

Nu este un joc de putere. Trebuie să fii capabil să gândești rapid, să iei decizii rapide, să te adaptezi la schimbări și să duci la îndeplinire misiunea.

Întotdeauna trebuie să ai ochii peste tot, să te asiguri că nu există nicio amenințare. De aceea se merge la locul unde va avea loc întâlnirea cu o zi înainte, se analizează totul, se caută ieșiri, intrări, se vorbește cu oamenii din clădire. Vizitarea locului în prealabil sau planificarea înaintea unei misiuni este ceea ce garantează succesul.

De obicei, niciodată nu merge conform planului și trebuie să te poți adapta și să ai alternative pentru fiecare situație care se ivește, spun instructorii.

Trebuie să stai aproape de locul de unde poți reacționa dacă se întâmplă ceva sau dacă are nevoie tine, dar suficient de departe încât să fii cât mai discret.

Răbdarea și rezistența sunt de bază pentru că ai putea sta în fața unei uși cu orele. Plictiseala poate fi cel mai mare dușman al agentului. Petreci atât de multe ore făcând ceea ce pare a fi nimic până când se întâmplă ceva. Trebuie să rămâi mereu vigilent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

John Malkovich și Isabelle Adjani, printre personalitățile care vor urca pe scenă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
John Malkovich și Isabelle Adjani, printre personalitățile care vor urca pe scenă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului,...
NATO antrenează militari din Uzbekistan. „Formări au fost organizate în vederea pregătirii şi calificării personalului”
NATO antrenează militari din Uzbekistan. „Formări au fost organizate în vederea pregătirii şi calificării personalului”
Alianța Atlantică organizează săptămâna aceasta o formare a unor militari din Uzbekistan, anunţă autorităţile din această ţară din Asia Centrală care se învecinează cu Afganistanul...
#Bodyguard, #antrenament, #calitati, #VIP, #protectie, #personalitati , #stiri internationale
Comentarii
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5
Dar ce calitati tre' sa ai ...