Expertii britanici avertizeaza ca numarul infectarilor ar putea creste in pofida numarului mare de vaccinari

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 15:21
2552 citiri
Expertii britanici avertizeaza ca numarul infectarilor ar putea creste in pofida numarului mare de vaccinari
Avertismentul a fost facut in ciuda succesului inregistrat de campania de vaccinare din Marea Britanie/Foto: Heptaphoto

Ridicarea restrictiilor in perioada urmatoare ar putea duce la o accentuare temporara a numarului de cazuri si decese! Este avertismentul dat de un grup de cercetatori britanici din cadrul guvernului.

Potrivit procesului verbal al unei sedinte cu membrii Consiliului Stiintific pentru Urgente (SAGE), publicat marti, specialistii avertizeaza ca este posibila o crestere a numarului de cazuri ''la un nivel similar cu cel din ianuarie 2021 dupa etapele finale'' ale relaxarii restrictiilor din lockdown.

Avertismentul a fost facut in ciuda succesului inregistrat de campania de vaccinare din Marea Britanie, in urma careia peste 31,5 milioane de persoane au primit prima doza de vaccin, iar 5,4 milioane au fost imunizati cu ambele doze pana in prezent.

Oameni de stiinta de la universitatea Imperial College din Londra au spus ca, avand in vedere factori precum eligibilitatea, ezitarea referitoare la vaccinare si gradul inalt de transmisibilitate a variantelor de coronavirus aflate in circulatie, ''doar vaccinarile nu vor fi suficiente pentru a tine epidemia sub control''.

OMS se declara impotriva pasapoartelor de vaccinare: "Nu se stie cu siguranta daca vaccinarile previn transmiterea virusului"

Acestia au precizat ca cea mai buna cale pentru Marea Britanie de a pastra spitalizarile si decesele la un nivel scazut ar insemna mentinerea restrictiilor la nivelul doi din planul de relaxare de dupa 12 aprilie, dar ca depinde de modul in care oamenii vor respecta regulile.

Etapa a doua permite unui numar de sase persoane sa se reuneasca in aer liber, redeschiderea magazinelor neesentiale, redeschiderea barurilor si restaurantelor doar in aer liber, redeschiderea salilor de fitness si a saloanelor cosmetice.

Cu toate acestea, calatoriile internationale nu sunt permise, iar evenimente precum piesele de teatru si concertele raman suspendate.

Anglia urmeaza sa intre luni in etapa a doua, in timp ce Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord au permis deja redeschiderea unui numar de activitati comerciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
#Marea Britanie, #restrictii, #vaccin, #mortalitate , #stiri internationale