Inca o tara europeana renunta la carantinare pentru vaccinati

Sambata, 06 Februarie 2021, ora 07:54
3836 citiri
Inca o tara europeana renunta la carantinare pentru vaccinati
Estonia e o tara baltica FOTO unsplash.com

Datele de ultima ora arata ca vaccinul anti-Covid va debloca in curand sectorul calatoriilor internationale. Estonia se alatura tarilor, care nu mai cer carantina pentru cei care dovedesc ca au efectuat a doua doza de vaccin. Conditia este ca vaccinul administrat sa fie aprobat de Uniunea Europeana, adica sa fie Pfizer-BioNTech, Moderna sau AstraZeneca.

Calatorii trebuie sa furnizeze certificat de vaccinare, fapt care ii va scuti de carantina. Cei care si-au revenit dupa COVID-19 in ultimele sase luni pot solicita, de asemenea, scutirea de carantina, dar trebuie sa furnizeze un certificat de medic care sa contina un set de detalii necesare. In prezent, Estonia cere ca toti calatorii care intra in tara din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European si spatiul Schengen cu o prevalenta ridicata a COVID-19 sa stea in carantina timp de zece zile la sosire.

Se fac exceptii de la cerinta de carantina pentru tarile europene cu risc scazut pe o lista actualizata periodic. Pentru a reduce perioada de izolare, calatorii care sosesc dintr-o tara din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European si spatiul Schengen pot face un test PCR in 72 de ore, inainte de sosire sau la sosire si pot face un al doilea test in a sasea zi dupa primul test. Perioada de izolare de zece zile poate fi incheiata mai devreme daca ambele teste sunt negative.

Reamintim ca si Romania ii scuteste de carantina pe cei care vin din strainatate, daca dovedesc ca au fost vaccinati.

Calatoriile la Petra au devenit mult mai facile

Prostituatele din Amsterdam se muta in "birouri" noi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Trei țări NATO trăiesc ”scenariul de coșmar”: Amenințarea Rusiei crește, Putin are planul pe masă
Trei țări NATO trăiesc ”scenariul de coșmar”: Amenințarea Rusiei crește, Putin are planul pe masă
Forțele ruse au zădărnicit contraofensiva Kievului vara trecută și au recăpătat inițiativa pe câmpul de luptă în 2024, câștigând aproximativ 400 de kilometri pătrați în Ucraina....
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Estonia, #carantina, #baltici, #vaccin COVID , #stiri internationale