Catastrofele naturale au ucis 112.000 de europeni in 20 de ani

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 09:17
1274 citiri
Catastrofele naturale au ucis 112.000 de europeni in 20 de ani
Foto: arhiva

Peste 112.000 de persoane au murit in catastrofe naturale determinate de fenomene meteorologice, in ultimii 20 de ani, a anuntat luni la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Raportul, citat de EFE, a fost dat publicitatii luni si arata ca numai valul de arsita din 2003 a costat viata a cel putin 70.000 de oameni pe batranul continent, a precizat un purtator de cuvant al OMS in cadrul unui congres cu privire la schimbarile climatice desfasurat la Bonn si consacrat incalzirii globale.

De asemenea, temperaturile neobisnuit de ridicate inregistrate in vara acestui an in Rusia si care au provocat zeci de incendii au facut un numar de morti inca nestabilit exact, dar estimat intre 30.000 si 50.000, potrivit aceleiasi surse.

Expertii in meteorologie, sanatate si politica reuniti la Bonn, la apelul Secretariatului pentru schimbari climatice al Organizatiei Natiunilor Unite, discuta despre consecintele pe care le are asupra sanatatii procesul de incalzire climatica.

Directorul adjunct al Serviciilor meteorologice germane, Paul Becker, a amintit in cadrul congresului ca situatiile meteorologice extreme, cum sunt valurile de canicula, ploile torentiale si furtunile violente vor deveni tot mai frecvente, drept consecinta a acestui proces de incalzire.

Intr-un raport publicat saptamana trecuta, Programul Natiunilor Unite pentru Mediu a avertizat ca planeta nu-si va atinge obiectivele stabilite la Copenhaga impotriva incalzirii climatice daca promisiunile nu vor deveni fapte la conferinta de la Cancun, din Mexic, conferinta care a inceput luni.

"Summit-ul de la Copenhaga nu va mai fi inutil daca mergem inainte si punem in practica obiectivele sale", a declarat presei la Helsinki subsecretarul general al ONU si director al PNUE, Achim Steiner, la publicarea raportului sau privind reducerea emisiilor cu efect de sera.

Pentru a-si atinge obiectivele de reducere cu doua grade pana in 2020, planeta trebuie sa-si reduca emisiile anuale de CO2 la 44 miliarde de tone, potrivit ONU.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#incalzire globala, #mediu, #catastrofe naturale , #stiri internationale