Numarul cazurilor de COVID-19 din intreaga lume a ajuns la 60 de milioane

Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 07:09
1753 citiri
Numarul cazurilor de COVID-19 din intreaga lume a ajuns la 60 de milioane
FOTO Pixabay

Numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus confirmate la nivel mondial a atins miercuri la 60 de milioane, iar cresterea se accelereaza, Statele Unite raportand un numar record de spitalizari, potrivit calculelor efectuate de Reuters.

Autoritatile din Statele Unite, care sunt cea mai afectata tara din lume, au cerut americanilor sa stea acasa de Thanksgiving, in timp ce cresterea numarului de pacienti cu Covid-19 solicita peste masura profesionistii din sectorul medical.

Statele Unite au raportat 1 milion de cazuri noi de Covid-19 in mai putin de o saptamana, aducand numarul total al infectiilor la peste 12,5 milioane si numarul persoanelor decedate la 160.000, potrivit calculelor Reuters, efectuate pe baza datelor oficiale.

La nivel mondial, numarul persoanelor infectate cu noul coronavirus a atins 60,005 milioane, iar cel al deceselor 1,4 milioane.

In Europa au fost consemnate 1 milion de cazuri noi in numai cinci zile, totalul a ajuns la peste 16 milioane, dintre care 365.000 de persoane au decedat.

Guvernele europene incearca sa impuna restrictii in viata publica si sa permita in acelasi timp familiilor sa petreaca Craciunul, pentru a nu alimenta noi tulburari sociale.

In Anglia, carantina nationala va lua sfarsit saptamana viitoare, dar in anumite conditii, in timp ce Germania, Spania si Italia au anuntat restrictii pentru perioada sarbatorilor, inclusiv limitarea numarului de oaspeti in locuinte.

America Latina a inregistrat cel mai mare numar de decese din lume, respectiv 21% din totalul cazurilor de Covid-19 din regiune si peste 31% din decesele raportate la nivel global.

In Asia, India este a doua cea mai afectata tara din lume, cu aproape 9,2 milioane de cazuri, dar in ultimele saptamani a raportat o scadere a numarului de infectii noi. In ultima saptamana, India a anunsat in medie 44.000 de cazuri noi pe zi. Fata de 97.900 de cazuri pe zi in septembrie.

Tari din regiunea Asia-Pacific precum China, Coreea de Sud, Singapore, Australia si Noua Zeelanda au dovedit cum pot masurile ferme adoptate rapid si local sa opreasca eficient epidemiile.

Aproape 400 dintre angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei, cei mai multi lucrand in sectii non-COVID

Sectia ATI de pediatrie din Cluj, transformata in sectie pentru copii cu forme grave de Covid-19

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#coronavirus, #Covid 19, #coronavirus in lume cazuri , #stiri internationale