CE da 66 de milioane de euro pentru a combate saracia in R. Moldova

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 14:03
567 citiri
CE da 66 de milioane de euro pentru a combate saracia in R. Moldova

Comisia Europeana a adoptat, pe 1 iunie, Programul Anual de Actiune pentru 2010, pentru Republica Moldova, in valoare de 66 de milioane de euro.

Noul program de cooperare va sprijini obiectivele de combatere a saraciei a guvernului moldovean, incercand sa stimuleze cresterea economica in toata tara. Unul dintre punctele cheie ale programului este reducerea saraciei in mediul rural, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

In plus, programul va sustine dezvoltarea in domeniul energiei si biomasei, pentru a contribui la productia de energie regenerabila in Republica Moldova, pentru a reduce dependenta tarii de energia de import.

"Moldova are de infruntat provocari importante, care necesita reforme decisive. Sprijinim Republica Moldova in ceea ce priveste aceste eforturi. Decizia de astazi demonstreaza ca este vorba despre un sprijin concret si substantial", a declarat Stefan Fule, comisarul european pentru Extinderea Uniunii.

Fondurile sunt acordate prin programul european de parteneriat ENPI, prin care se ofera sprijin Moldovei, dar si altor 16 state partenere ale Uniunii Europene de la granita de est si de sud. Republica Moldova a primit fonduri similare si in alti ani, prin programul ENPI, pentru dezvoltarea retelei de furnizare a apei potabile si a infrastructurii sanitare.

Republica Moldova ar urma sa primeasca si un imprumut nerambursabil de 100 de milioane de la Romania. In ciuda situatiei dificile in care se afla tara, autoritatile romane asigura ca banii vor ajunge peste Prut.

Videanu asigura Rep. Moldova ca va primi imprumutul de la Romania

"Vreau sa prezint angajamentul ferm din partea statului roman de a-si mentine cuvantul dat. Adica vom acorda un imprumut nerambursabil de 100 de milioane de euro in decursul a patru ani de zile", a declarat Adriean Videanu, ministrul Economiei, intr-o emisiune televizata.

Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Crearea la Moscova a blocului „Победа” („Victorie”) de către condamnatul fugar Ilan Șor este investigată de procurorii moldoveni sub aspectul trădării de patrie. Anunțul a...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Moldova, #combatere saracie Moldova, #fonduri europene Moldova , #stiri internationale