Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cehia a schimbat conditiile de intrare in tara pentru cetatenii romani! Ce recomanda MAE

Marti, 25 Mai 2021, ora 12:02
4793 citiri
Cehia a schimbat conditiile de intrare in tara pentru cetatenii romani! Ce recomanda MAE
Praga FOTO facebook

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile cehe au revizuit conditiile de intrare in Republica Ceha pentru persoanele care sosesc din Romania, prin includerea Romaniei in categoria statelor cu risc mediu de infectare (lista portocalie).

Noile masuri se aplica de la data de 24 mai 2021, iar principalele modificari vizeaza eliminarea obligativitatii carantinarii si a celei de-a doua testari in termen de 5 zile de la sosirea in Cehia.

Astfel, incepand cu data de 24 mai, persoanele care sosesc din Romania pot intra pe teritoriul Cehiei cu conditia:

1. completarii, anterior sosirii in Cehia, a Formularului Electronic de Localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz;

2. prezentarii la intrarea pe teritoriul ceh a rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore inainte sau a unui test antigen efectuat cu cel mult 24 de ore anterior plecarii spre Cehia;

3. purtarii unei masti respiratorii FFP2 sau echivalent sau o masca chirurgicala de unica folosinta in afara domiciliului, pentru o perioada de 14 zile de la sosirea in Cehia.

Totodata, persoanele care sosesc din Romania si tranziteaza teritoriul ceh in maximum 12 ore sunt exceptate de la obligatiile completarii Formularului Electronic de Localizare si prezentarii rezultatului negativ al testarii pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul ceh. Ramane obligatorie purtarea unei masti respiratorii FFP2 sau echivalent in locurile publice.

MAE subliniaza ca, in continuare, nu sunt permise calatoriile in Republica Ceha in scop turistic.

Ramane in vigoare obligativitatea studentilor, elevilor si lucratorilor de a prezenta unitatii de invatamant, respectiv angajatorului rezultatul negativ al unui test inainte de inceperea activitatii.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie telefonul de urgenta al Ambasadei Romaniei la Praga: 00420 - 607 078 501.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Cehia, #conditii calatorie, #MAE, #recomandari, #cetateni romani , #stiri internationale